Radák “Radír” János: “Hihetetlen jó érzés győzelemmel visszatérni”

A hétvégén debütált a Tomracing Motorsport Team a négykerekűek világában, ráadásul rögtön egy remek sikerrel. Ugyanis két év után a kiskunlacházi aszfalton rendezendő MNASZ Országos Drift Bajnokság Pro kategóriájának nyitófutamán visszatérő 2008-as magyar bajnok, Radák „Radír” János győzött.

A versenyző nagyon örül a sikernek, és úgy véli, ha sikerül teljesen megismernie az autója határait, képességeit, akkor igencsak eredményes szezon elé nézhet. A csapatfőnök, Miklósy Tamás nagyon boldog, hogy a Tomracing győzelemmel debütált az autósportban, ugyanakkor kiemelte, Radír újabb bajnoki címéig még nagyon hosszú út vezet, aminek első métereit tették meg most Kiskunlacházán.

radak_janos Radák „Radír” János: „Ismét bebizonyosodott a számomra, mennyire igaz az a mondás, miszerint az életben mindenért nagyon keményen meg kell küzdeni. Noha sokkal simább visszatérésben reménykedtem, ám az első aszfaltra gurulásomig is rengeteget kellett szerelnünk az autót, de a Missile Performance csapata minden elénk gördülő akadályt haladéktalanul elhárított, így végül rajthoz állhattam az első MNASZ OB Drift futamon. A pénteki edzésnap persze a sok nehézség miatt így is kimaradt számomra, de a szerelőim hősies munkájának köszönhetően a versenyt megelőző edzésen már három órán keresztül tesztelhettem az autót, ami végül elégnek bizonyult. Még szükségem lesz némi időre, hogy teljesen megismerjem a Nissan határait, ám éreztem, hogy a jelenlegi “hatvan százalékos barátságunk” is képessé tehet egy jó eredményre a kétéves kihagyást követően. A versenyen sikerült elérnem azt a nyugalmi állapotot, amikor kikapcsoltam a külvilágot, és csak a feladatomra összpontosítottam. Nagyon élveztem minden egyes megtett métert, minden pillanatát a versenynek, különösen a TSUISO csatákat, annak ellenére, hogy tudunk még mit fejleszteni az autón. Hihetetlen jó érzés, hogy a kétéves kihagyást követően azonnal futamgyőzelemmel térhettem vissza, és a támogatóimnak – Tomracing Motorsport Team, Missile Performance, Felniszerviz.hu és autoalkatreszaruhaz.hu – köszönhetően ismét átélhettem azt az érzést, ami miatt beleszerettem annak idején a sportágba. Feledhetetlen napon vagyok túl!”

Miklósy Tamás: „Radír két év kihagyás után, egy számára teljesen új technikával vágott neki az idei szezonnak, és nagy öröm a csapatunk számára, hogy azonnal futamgyőzelemmel igazolta, igenis helye van az élmezőnyben. Külön köszönettel tartozunk Sándor Ádámnak, aki sportszerűségével lehetővé tette, hogy egy technikai hiba kijavítását követően újravívják a döntőt. Tette Fair Play-díjat érdemelne, hiszen valamennyi sportoló számára példát mutatott. Bízom a további hasonló szereplésben, de mielőtt már a dobogó tetején látnánk ismét Radírt összetettben, azt tudni kell mindenkinek, az újabb bajnoki címhez vezető úton ezzel a nagyon értékes sikerrel csak az első métereket tettük meg.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*