Quimby és Muzsikás a Sziget 0. napján

Összművészeti fesztivál, amelyben helyet kap az irodalomtól az akrobatikán keresztül a slam poetry-ig számos műfaj, hazai és külföldi vendégzenészek,  valamint számos meglepetés várja a vendégeket  az Alice Csodaországban mintájára készülő Sziget – immár Fesztiválköztársaság – 0. napján, vagyis augusztus 6-án.

Szép Fruzsina; Kiss Tibor

Szép Fruzsina; Kiss Tibor

„Ha már a Kispál és a Borz nálunk „oszlott fel” és a Tankcsapda is ünnepelte a Sziget 0. napján 20. születésnapját, igyekeztünk ismét nagy tömegeket megmozgató és egyedi magyar produkciót felkérni a fesztivál nyitányára – így esett a választás a Quimbyre és a 40 éves Muzsikás együttesre” – mondta Gerendai Károly, a Sziget fesztivál igazgatója a program sajtótájékoztatóján. „Feloszlani nem akartunk a Sziget kedvéért, a 20. születésnapon pedig már túl vagyunk, így elgondolkodtunk, hogy milyen kreatív ötleteket tudnánk felvonultatni egy igazi nagyszínpados koncerten. Így esett a választás az Alice Csodaországban tematikájára, ahol mindenki kedvére elveszhet a nyúl üregében. Szerencsére minden elképzelésünkhöz szabad kezet kaptunk a szervezőktől, így mi hívjuk meg vendégeinket is, akik között számos meglepetéssel is találkozni fog a közönség”  – magyarázta Kiss Tibor, a Quimby énekese.  Zenésztársa, Varga Lívius pedig bejelentette, hogy erre az alkalomra jelenik meg a zenekarról szóló könyv is, ők maguk pedig a csaknem egész napos rendezvényen váratlan helyeken is felbukkannak. A repertoár összeállításában azonban a közönség interaktivitását is kérik: hamarosan a rajongók Facebook-oldalukon szavazhatnak, hogy mely számokat hallanának szívesen.
A szinte nemzeti intézménynek tekinthető Muzsikás együttes, a világ nagy fesztiváljainak és híres koncerttermeinek állandó vendége a 40., jubileumi születésnapját ünnepli a Sziget Nulladik napján, természetesen barátai társaságában. Meghívott vendégeik közt az egyszerű falusi zenészek és énekesek éppúgy megtalálhatók, mint a kimagasló tudású zongoraművész, Jandó Jenő, a világ legjobb ütőegyüttese, az Amadinda, továbbá olyan világsztárok, mint a Londonban élő hegedűművész, Alexander Balanescu, vagy az amerikai Woven Hand rockegyüttes. A Nulladik napi Quimby Csodaországban és a jubileumi Muzsikás koncertre a jegyek elővételben 6.990 forintért, a helyszínen 7.900 forintért kaphatók. Az elővételes időszakban 5000 vásárlónak, akik a Sziget weboldalán, a www.sziget.hu oldalon veszik meg jegyüket, lehetősége lesz a belépő mellé Quimby könyvet is vásárolni, a jeggyel együtt mindössze 7900 forintért. A Sziget partnereként az OTP Bank Simple és Junior bankkártya-birtokos ügyfeleinek komoly kedvezményeket kínál a Sziget és a VOLT fesztiválon.A Csodaország 17 órakor tárja ki kapuit, a Muzsikás 20 órakor, a Quimby 20.30-kor lép színpadra, de a zenekar tagjai már a korábbi programokban is felbukkannak majd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*