Presztízscsaták Tatán

botondHétfőtől csütörtökig legjobb kajakosaink és kenusaink veszik birtokba a tatai edzőtábort, ahol a versenyzők a hagyományos téli erőfelmérőn vesznek részt.

Cooper-teszt, fekve nyomás és mellhez húzás, sorozatfutások és úszás lesz a program legjobb kajakosaink és kenusaink számára a jövő héten a tatai edzőtáborban, ahol a hagyományos téli erőfelmérőt vezényli Storcz Botond felnőtt, valamint Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. A sort hétfőn és kedden az 1000 méteren szereplő kajakosok és kenusok nyitják, majd szerdán és csütörtökön a hölgyek, valamint sprinter kajakosaink és kenusaink folytatják, akik számára természetesen más és más lesz a táv. Az 1000 méteres indulók számára példának okáért a Cooper-teszt mellett 60 kilogrammos súllyal végzett fekve nyomás és mellhez húzás, valamint 6×1200 méteres futás, illetve 300 és 100 méteres úszás lesz a feladat.

„A felmérők jó viszonyítást jelentenek. Az ezer méteres versenyzőknél úgy tapasztaljuk, hogy aki a mezőny elején végez futásban, az a vízen is jó teljesítményt nyújt. A lányoknál például az erőfelmérők eredményei tükrözik jól a vizes eredményeket” – magyarázta Storcz Botond, aki szerint egyre népszerűbb a versenyzők körében ez a téli felmérő, tavaly például 53 fő indult el az ezer méteresek között, és összességében több mint 120 versenyzőt mozgattak a négy nap során.
Nem csak a válogatók, de már ezek a felmérők is igazi presztízscsatákat hoznak a sportolók között, és Rió felé félúton érdemes lesz elővenni és összehasonlítani majd a tavalyi és idei jegyzőkönyveket, amelyek alapján jól lemérhetőek lesznek a változások.