Pofonzuhatag a serdülő országos bajnokságon

Vasárnap a döntőkkel befejeződött a négynapos Serdülő Országos Bajnokság, amely a 13-14 esztendős ökölvívók második komoly megmérettetése volt.

 A budapesti Jégszínházban megrendezett eseményre 58 utánpótlásnevelő-műhely 179 ifjú versenyzőt nevezett, s bár voltak visszalépések, az indulók nagy száma bizonyítja a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) azon törekvését, hogy – a klubokkal karöltve – a sportágat egyre szélesebb alapokra helyezve egy még fényesebb jövő felé irányítsa.

A vasárnap befejeződött bajnokság egyértelműen tanúsítja, a MÖSZ jó úton halad, ugyanis ismét bebizonyosodott, hogy vannak ígéretes tehetségeink, akik közül többen a jövő nagy bajnokai lehetnek. Az utánpótlás programnak, és a sportágért elkötelezett szakembereknek köszönhetően a serdülő korcsoportban is egyre több a jól felkészült bokszpalánta, és a mérkőzéseik színvonala szintén emelkedő tendenciát mutat.

A vasárnapi döntők résztvevői közül nehéz egy-egy bokszoló teljesítményét kiemelni, hiszen minden ringbe lépő versenyző igyekezett tudása legjavát nyújtani, nem véletlen zúgott a vastaps a közönség soraiból. Az MTK-s Barbosu Tibor (40 kg) és a kaposvári Mislai Kristóf (41,5 kg) teljesítménye már-már parádés volt, hiszen fiatalságukat meghazudtoló érett ökölvívást mutattak be, amellyel a szakembereket is meggyőzték páratlan tehetségükről.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Dr. Csötönyi Sándor nem véletlen értékelte a négynapos serdülő országos bajnokságot igencsak pozitívan.

„Ma is láthatta mindenki, hogy vannak sziporkázó tehetségeink ebben a korcsoportban is, csak tudjuk őket megtartani az ökölvívás mellett. Ehhez nagy segítség a sportágfejlesztési támogatás. Nem szeretnék senkit név szerint kiemelni, hiszen a kaposváriak, a csepeliek, vagy akár a KSI-s gyerekek is nagyszerű teljesítményt nyújtottak. De ami talán a legfontosabb, hogy sok-sok kis egyesület versenyzője döntőbe jutott, és győzteseket adott ezen a tornán. Azt hiszem, ez mindent elmond.” – értékelt a szövetség első embere.

„Remek szervezés mellett, nagyszerű helyszínen került lebonyolításra a serdülők bajnoksága, amit szeretnék úgymond megszerezni az ökölvívás számára. Kisebb bokszpartiknak, akár amatőr, akár profi versenyeknek is ideális helyszíne lehetne a Jégszínház, ami hozzájárulna ahhoz, hogy az ökölvívás még inkább lendületbe jöjjön Magyarországon.” – zárta gondolatait Dr. Csötönyi Sándor.

A pontversenyt megnyerő Ring SC Kaposvár vezetőedzője, Vajmi Csaba, klubja nevében értékelte a serdülő bajnokságot. „Összességében elégedett vagyok a látottakkal, mivel nagyrészt kezdő versenyzőkkel jöttünk Budapestre, de két rutinos ökölvívónk, Petrovics Mátyás és Mislai Kristóf hozták az elvártakat, velük maximálisan elégedett vagyok, és a szakma is jelezte felém, hogy nagy jövő áll előttük.” – fogalmazott a szakember, aki hasonló folytatásban reménykedik a többi korcsoportban is. „Ez az év kiugró lesz az egyesület számára, nem csak azért, mert mi rendezzük a junior bajnokságot Kaposváron.

Terveink szerint a junior országos bajnokságon 10-12 fővel szeretnénk részt venni, az ifjúsági ob-n 8-10 versenyzőt tervezünk nevezni, és a lányoknál is 7-8 induló képviselheti majd a Ring SC-t. Úgy gondolom, mint ahogy ez a mostani pontverseny is bizonyítja, jó úton haladunk!”

 

A pontverseny végeredménye

I. Ring SC Kaposvár 30 pont

II. KSI SE 24 pont

III. Salgótarjáni Box SE 21,5 pont

 

A legjobb versenyzőnek járó különdíjat az MTK-s Barbosu Tibor kapta (edzője: Drexler Géza).

 

A dobogósok listája súlycsoportonként

38,5 kg

I.Bernáth Attila DVS

II.Virth Rajmund KBK

III. Nádasdi László VEC

IV.Rostás Renátó VSC

 

40 kg

I. Barbosu Tibor          MTK

II. Horváth Patrik HSH

III. Báki Alex HVS

 

41,5 kg

I. Mislai Kristóf RSK

II.Eszenyi Dániel DVS

III.Neubauer Gábor VEC

IV.Kertész Dávid RSK

 

43 kg

I. Rubai László KSI

II. Márton Ábris MMF

III. Hojsza Csaba VAB

IV. Győrössy Sándor HSZ

 

44,5 kg

I. Rostás Armandó VSC

II. Libor Sándor PSE

III. Énekes Bence CSB

IV. Szabó Imre KSI

 

46 kg

I. Bogdán Krisztián KNS

II. Zámbó Róbert SLG

III. Horváth Richárd DSC

IV. Lakatos Gyula SUR

 

48 kg

I. Zuró Mihály TMÖ

II.Horváth Róbert DSC

III. Kuzbelt Marcell SGY

IV. Botos Károly SLG

 

50 kg

I. Petrovics Mátyás RSK

II. Hoppál Antal SZO

III. Lukács Mihály KSI

IV. Gulyás Vilmos EDI

 

52 kg

I. Ramos Richárd TSZ

II. Farkas Krisztián KSI

III. Balogh Róbert VSC

IV. Kiss Dániel EDI

 

54 kg

I. Bozsoki Levente GYG

II. Rézműves Jenő DVS

III. Orbán Béla KSC

IV. Jankó Krisztián FBO

 

56 kg

I. Budai Renátó CSB

II. László Szilárd KSC

III. Péntek Dániel JKS

IV. Bata Gergő TMÖ

 

59 kg

I. Oláh Richárd CSŐ

II. Oláh Károly SLG

III. Oláh Krisztofer VAB

IV. Lakatos Máté DVS

 

62 kg

I. Török Máté HIS

II. Holló Bence SLG

III. Baranyai József ZEB

IV. Dévényi Dominik RSK

 

65 kg

I. Lakatos Brendon CSB

II. Pallai Kevin HIS

III. Treszkai Ferenc RSC

IV. Horváth Zsolt CSB

 

68 kg

I. Mizser Marcell MKV

II. Horváth Jenő PSE

III. Varga Attila RSK

IV. Tóth András EDI

 

72 kg

I. Vincze István SZO

II. Sebők Kevin KSI

III. Iván Áron GYA

IV. Laczkó Máté KNS

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*