Pezseg az élet a déli végeken

2013.június 18-án a Siklósi Vár megbízásából országos sajtóbejárást tartottak Siklóson, a vár városában és a legújabb mediterrán élményközpontban a Hotel Castello****  és Thermal Spa-ban, ahol autentikus környezetben tárultak a résztvevők elé a tradicionális magyar konyha remekei, a siklósi és a villányi borrégió legzamatosabb borai, valamint a déli végek történelem emlékei.

Siklos_barbakanEgy            csapat újságíró érkezett Budapestről Siklósra, hogy a város            turisztikai értékeivel ismerkedjenek. Az út első             állomásaként az autentikus, 2009-ben alapított Riczu-Stier            Pincészetben magyaros reggelivel egybekötött borkóstoláson            vettek részt az idelátogatók. A klasszikus piros kockás            terítőkön a hazai konyha legfinomabb fogásai mellett a            házigazda Riczu Tamás kézműves Cimbora nevezetű habzóbora és            rosé-ja igazi felfrissülést és kulináris élményt jelentett.            A reggeli mellett a villányi borkészítés rejtelmeiből is            kaphattak némi ízelítőt a vendégek.

A            bőséges reggelit követően az út egyenesen hazánk egyik korhű             várkastélyába, a gyönyörű panorámájú Siklósi Várba vezetett.            A közelmúltban felújított, gyönyörű Barbakánban a Vár            vezetősége mellett a Sárkányos Lovagrend harcjátékának            izgalmas látványa fogadta az újságírókat.  A reneszánsz            környezetben Balázs Csaba vármenedzser kalauzolta a            vendégeket, aki a Bormúzeumba vezető úton a számtalan            látnivaló mellett, izgalmas történetekkel is színesítette az            idegenvezetést.

A            sajtóbejárás záró állomásaként a Vár tövében épült            négycsillagos Hotel Castello**** és Thermal Spaba látogattak            el a vendégek. Itt Sívó Roland szállodaigazgató által            tartott házbejáráson ismerhették meg az egykori            malomépületet körülölelő art deco stílusú szállodát, amely            családi és baráti pihenésre, valamint konferenciák            rendezésére egyaránt alkalmas. A nagy nyári forróságban a            hűsítő medencéket, és a Thermal Spa kényeztető             szolgáltatásait is kipróbálhatták a résztvevők. A történelmi            emlékek kedvelői pedig ellátogathattak az 1500-as évek            közepe óta álló Malkocs bej dzsámiba.

Az            egynapos Study Tour során a résztvevők ízelítőt kaphattak a            kulturális és történelmi értékekben gazdag, Baranya megyei            településből, amely mediterrán hangulatával mind az aktív            pihenés, mind pedig a szórakozás kedvelőinek számos izgalmat            és örök élményt tartogat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*