Osztrák turistákat toboroz a Balatonhoz a Magyar Turizmus Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. az  osztrák piacon intenzív  kommunikációs  offenzívába kezdett, hogy a turisztikai főszezonban minél több osztrák  vendéget csábítsanak a magyar tengerhez. Ausztria közkedvelt zenei rádiócsatornáján, az FM 88,6 adón  (www.radio886.at) 1 hónapon keresztül 80 figyelemfelkeltő rádió-spot lesz  hallható. A 20 másodperces spotok különböző élethelyzeteket mutatnak be, amelyekből  a nyaralásra vágyó osztrákok számára kiderül, hogy idén a gondtalan pihenéshez,  felüdüléshez, kikapcsolódáshoz, partizáshoz a Balaton a legjobb választás. A nyaralás  megtervezéséhez a www.balatonsommer.at honlap konkrét, foglalható ajánlatokat kínál.  Az ausztriai rádióadón jelenleg futó hirdetések meghallgathatóak itt: http://at.gotohungary.com/multimedia.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének  közreműködésével idén áprilisban az osztrák piacra bevezetett turisztikai élménykártya (www.mycentropecard.com) 10 balatoni ajánlatot is tartalmaz  szállodáktól, éttermeken keresztül az élményparkokig. A kártyát már az első  hónapokban is több ezer példányban értékesítették és remélhetőleg a balatoni szolgáltatóknál is hozzájárul az osztrák  vendégforgalom további élénkítéséhez. A régió szolgáltatásainak és újdonságainak  megismertetése érdekében július 5-7 között 11 főből álló osztrák újságírócsoport keresi fel Hévizet és környékét. A  sajtó számára szervezett tanulmányúton olyan meghatározó napilapok szerkesztői  vesznek részt, mint a legnagyobb eladott példányszámú Kronen Zeitung, vagy a Kleine Zeitung, az Avida wellness magazin, vagy a  véleményformálók körében népszerű Medianet. A fenti akciók alapján  Ausztriában milliós célközönségéhez jut el a balatoni nyaralásra buzdító üzenet.

Nyugat-Magyarország után az osztrákok által  legkedveltebb magyarországi turisztikai régió a Balaton, ahol az elmúlt  évben több mint 55 ezer osztrák turista 209 ezret is meghaladó vendégéjszakát  töltött el, ami az összes külföldi vendégéjszakához viszonyítva 13 százalékos  részesedést jelent. Az osztrákok továbbra is szívesen jönnek a Balatonhoz,  de egyre többen szállnak meg saját nyaralójukban. A Balaton partján és a  környező régiókban mintegy 120 ezer osztrák tulajdonban lévő ingatlan  van, amelyek a legóvatosabb becslések szerint is közel 1 millió osztrák  vendégéjszakát „szorítanak ki” a kereskedelmi szálláshelyekről.

Az elmúlt 5 év alatt ugyanakkor 20 százalékot  meghaladóan nőtt az osztrák vendégek száma a hazai kereskedelmi szálláshelyeken.  Az osztrák látogatók 120 milliárd forintot költöttek éves szinten  Magyarországon, aminek nagy része turisztikai célú költés. A jól fizető  osztrák vendégek a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió  forintot ‘fizetnek be’ a hazai költségvetésbe. Az osztrákok utazási  szokásairól szóló részletes tanulmányok és elemzések, valamint az aktuális  trendriport is elérhető innen: http://at.gotohungary.com/dokumentumok.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*