Orbán kapta a pofont, de nekünk, magyaroknak fáj

Az oktatással, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak javasolja kinevezni Navracsics Tibort Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Az, hogy csak ez a poszt jutott nekünk, nem minket, magyarokat minősít, hanem azt, aki az emberét Brüsszelbe küldte, vagyis Orbán Viktort, és az általa működtetett rendszert. Nem Magyarországgal van a baj, hanem azzal, amit a kormányfő művel: felrúgja az európai értékeket és a partnerség helyett a háborús szembenállást választja. A külgazdasági és külügyminiszter része ennek a rendszernek, hiszen például nem emelte fel a szavát az uniós normákkal szembemenő alaptörvény elfogadásakor, és nem tiltakozott, amikor hazájában civilekre, civil szervezetekre támadt a rendőrség.

Mindezek miatt szenved Magyarország, és e miatt sérülnek ismét hazánk nemzeti érdekei. Mi viszont valós nemzeti érdekképviselet akarunk, és a hatalom jelenlegi gyakorlóitól Brüsszelben is együttműködést és párbeszédet várunk. Az MSZP Országos Elnöksége szerint Magyarország nem lehet ismét az orbáni ámokfutás vesztese – írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Tóbiás József,  az MSZP elnöke.