Operamesék-Tosca – Traviata – Rigoletto – Hamupipőke

Puskin mozi _ 2013. szeptember 18,. október 2. és 30., december 18. – 20.00 óra

 A négy operafilm a budapesti Olasz Kultúrintézet, a Rada Film és a Puskin mozi közös szervezésében kerül vetítésre az “Olasz Operamesék” sorozatban. A közönség egy kivételes műfajjal találkozhat, mely összekapcsolja az élő televíziós közvetítést a mozi és a zene világával.

 A filmek producere Andrea Andermann; a szereplők kiváló énekesek, a karmesterek és a rendezők nemzetközi hírű művész egyéniségek: Placido Domingo és Catherine Malfitano, Josè Cura és Ruggero Raimondi;  Zubin Mehta és Giuseppe Patroni Griffi; Gianluigi Gelmetti, Marco Bellocchio és Carlo Verdone.

A valóságos, vagy az elbeszélt téma történelmi helyeihez hasonló helyszíneken forgatták a filmeket, melyek így izgalmas “bemutatókká” válnak a zene és az énekhang által kifejezett, mintegy testet öltő, konkrét fizikai dimenziójú érzelmek és érzések megjelenítésével: Angyalvár és Farnese Palota, vagy a ragyogó párizsi  Hôtel La Rochefoucauld-Doudeauville, Mantova és Venaria Reale környezete, a  Palazzina di Caccia di Stupinigi és a torinói Királyi Palota mind belehelyezik a nézőt a történet kellős közepébe, ugyanakkor semmit nem vesznek el az opera megindító érzelmi értékéből.

 Egy tökéletes előadás mindazok számára, akik szeretik a zenét, az éneklést és a mozit!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*