Opel Ampera villanyautó mostantól kedvezőbben, 11.990.000 Ft-ért

Rüsselsheim. Egyedülálló az Opel Ampera, egyetlen más európai villanyautó sem képes négy személyt 80 kilométernyire elvinni tisztán elektromos hajtással, majd bivalens módban rátenni még jó négyszázat – anélkül, hogy közben konnektorhoz kellene állni. Erőteljes modelloffenzívájának keretében most újabb jelzést ad az Opel, egyben további lépést tesz a holnap villanyautózása felé. A német márka jelentősen csökkentette az Ampera árát – ez pedig erős impulzust adhat a még mindig nem eléggé elterjedt környezetkímélő mobilitásnak. Az innováció-hordozó Opel Ampera ára mostantól 11.990.000 Ft, teljes felszereltséggel.

Az Opel egyike a jövőbe mutató elektromos mobilitás úttörőinek. A 2012-es piaci bevezetés óta értékes tapasztalatokat nyert forradalmi villanyautójával, most pedig a hatékony sorozatgyártás és a gazdaságos beszerzés hatására jelentősen csökkenteni tudta az árakat. Ezzel nagyot lépett a megfizethető elektromos autózás felé, feltételek és kibúvók nélkül erősít egy iránymutató technikát, az ügyfelek javára. Dr. Karl-Thomas Neumann igazgató: „Az Opel Ampera volt a kereskedelmi forgalomban kapható első európai villanyautó. Új árainkkal egyenesen haladunk előre a fenntartható mobilitás felé. Tovább invesztálunk az elektromos hajtásba és hisszük, hogy nem holnap jön el az emissziómentes autózás ideje –, hanem már itt van.“ E jó hírt ma jelentette be az Opel főnöke a frankfurti ZEIT-jövőcsúcs keretében, amely egy szakértői kongresszus a holnap mobilitásainak kérdéseiről.

Az Opel Ampera egy teljes értékű négyüléses limuzin, amely tisztán elektromos hajtással 80 kilométert tehet meg – így lakóterületen egyáltalán nem bocsát ki kipufogógázt. Ha megújuló forrásból töltötték fel előzőleg a 16 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátorát, akkor makulátlan a környezeti mérlege. Fedélzeti hatótáv-hosszabbítója, az 1,4 literes benzinmotor segítségével pedig akár 500 kilométert is megtehet, mielőtt újból konnektorhoz kellene állnia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*