Olimpiai bajnok és érmesek is edzeni fognak a 9. Decathlon FittArénán

Az olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel kajak négyes mellett a világ- és Európa-bajnok Kucsera Gábor, az Európa-bajnok Szalai Tamás kajakosok is részt vesznek a november 2-i 9. Decathlon FittAréna programján.  Senki se gondolja, hogy a sok ezer hölgy közé az izmos és formás idomokat mennek bámulni, hanemmert maguk is végig nyomnak két órát is. Előbb 13.10-kor a kranking, majd utána a blackroll órán állnak be és dolgoztatják meg magukat.  Aki semmit vagy keveset tud ezekről a mozgásfajtákról, már csak ezért is látogasson el vasárnap a Syma a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban és ott megismerkedhet – sok minden más mellett – ezekkel az ágazatokkal is. Az élsortolók számára ebben az évben is a téli felkészülésük egyik fontos kiegészítő kardió eleme lesz a kranking. Bárkivel szívesen versenyre kelnek.

Kulifai Tamás olimpiai ezüstérmes kajakozó: Tavaly télen kezdtünk járni ezekre az edzésekre, heti egyszer. A spinning és ez a kranking váltakozik egy óra alatt.
A monotonitás megtörésére nagyon alkalmas eszköz. Mivel egy ciklikus mozgásról van szó a felsőtesttel és mivel a keringést is jól megdolgoztatja, van haszna a télen a kajakosoknál. Bár őszintén szólva egy jó futás, vagy cross fites edzés szerintem még többet érhet. Talán azért nem én vagyok a fő zászlóvivője, mert nincs olyan jó ritmusérzékem, ami kellene a krankinghez.  Ezzel együtt érdemes kipróbálni és mindenki eldöntheti, hogy kranking fan lesz-e vagy sem.

23 színpadon, 12 tematikus teremben, több mint 200 fellépővel zajlanak majd a legújabb trendeknek megfelelő órák, miközben a látogatókat 4000 m2 alapterületű Fitnesz Park és Életmód Expo várja több mint 100 kiállítóval. Tavaly több mint 5700 lelkes fitneszrajongó tombolt az órákon vagy nézelődött az egészséggel és életmóddal kapcsolatos kiállítások rengeteg újdonsága között. Idén sem lesz meglepő a hasonlóan nagy érdeklődés, hiszen újra a legismertebb oktatók tartanak órákat: Varró Gyula, Katus Attila, Tatarek Rezső, Péntek Enikő, Runbint Réka & Schobert Norbi, Sifi & Kangoo Team.

Dobor Dezső
sajtófőnök