Nyári kincskeresésre hív a Magyar Turisztikai Ügynökség

A Magyar Turisztikai Ügynökség az ország rejtett kincseinek felfedezésére hívja a kirándulások szerelmeseit a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesülettel (MGKE) együttműködésben. Az Ügynökség és az MGKE tíz geoládát helyez el hazánk tíz különböző desztinációjában, kevésbé látogatott, rejtett kincsek közelében. A ládakereséssel együtt egy nyereményjátékban is részt vehetnek a kalandorok, így az izgalmas kiránduláson túl a ládák megtalálásával újabb úti célokhoz is eljuthatnak, hiszen páros utazásokat nyerhetnek.

A geocaching olyan felfedezésre inspiráló szabadidős tevékenység, melynek lényege, hogy egy ládikát egy játékostárs elrejt egy olyan helyen, amit felfedezésre, megismerésre érdemesnek tart, GPS-szel rögzíti a rejtekhely pontos koordinátáit és a bemutatandó látnivalóról egy ismertetőoldalt készít. A geocaching.hu honlapról más játékosok letöltik az adatokat navigálásra alkalmas készülékükre és megkeresik a geoládát. A geoláda egy naplót, játékismertetőt és apró ajándékokat tartalmaz.

„A geocaching több hobbi művelői számára is élményt nyújt, hiszen a ládaoldalakon rengeteg hasznos kulturális háttérinformáció található, a technológia újdonságok iránt érdeklődők tökélyre fejleszthetik a GPS / okostelefon / térképes alkalmazás megoldásait, aki pedig a fizikai kihívásokat keresi, annak a kerékpáros és a hegytetőkre invitáló ládákat ajánljuk.” – mondta el Fazekas Zsolt, az Egyesület elnöke. Hozzátette: „Mindegyik geoláda egy-egy látványosságot mutat be; természeti kincseket, épített és ipari örökségeket. Így aki szeret új dolgokat felfedezni, az a legjobb helyen van.”

A Magyar Turisztikai Ügynökség geocaching nyereményjátékának célja, hogy a kincskeresők a hagyományos túra GPS-ük vagy egy okostelefonra letölthető segédalkalmazás segítségével megtalálják a „kincses ládákat”, a helyszínen fotózkodjanak vele, és töltsék fel az elkészült képet a nyereményjáték oldalára. A résztvevők között három darab két fős belföldi utazást sorsol ki az Ügynökség a három kiemelt desztináció egy-egy prémium hoteljébe, ahol két éjszakát tölthetnek el a nyertesek. Érdemes útnak indulni, hiszen minél több helyszínről tölt fel valaki közös képet a ládával, annál nagyobb eséllyel indul a nyereményekért. A nyereményjáték augusztus 7-ig tart.

Harsányi Levente, a geocaching kampány arca elmesélte: “Nagyon szeretünk kirándulni a családommal, ezért különösen örültem neki, hogy engem kért fel a Magyar Turisztikai Ügynökség a kampány arcának. Fontos és értékes kezdeményezésnek tartom, hogy jobban megismerjük Magyarország rejtett kincseit, hiszen rengeteg olyan úti cél van itthon is, amelyek kevésbé ismertek, de nagyon is érdemesek a felfedezésre. Ha pedig felfedezés, akkor a geocaching egy olyan szabadidős tevékenység, ami egy plusz fűszert ad az utazáshoz, hiszen a ládák olyan helyeken rejtőznek, amelyeket nem biztos, hogy útba ejtenénk vakáció közben. Ám ha megérkezünk és körbenézünk, egészen biztosan nem bánjuk meg, hogy követtük a koordinátákat. És hát ki ne élvezné a kincskeresést, és a még inkább a kincsesláda megtalálását?”

Az MTÜ kiemelt céljai között szerepel a belföldi turizmus élénkítése, ezért indította el május 15-én, immár negyedik alkalommal belföldi kampányát, amely Magyarország felfedezésre váró, kevésbé ismert látnivalóira koncentrál. További részletek a www.hellomagyarorszag.hu-n olvashatóak.

A geoládakereséssel és a geocaching nyereményjátékkal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.geocaching.hellomagyarorszag.hu weboldalra.