Nőtt a vízitúrázók száma

vizituraA hétvégén a hetedik fordulóval Dunakilitiben befejeződött az idei Vízitúra Kupa-sorozat. A szakág fejlődik, szinte minden fordulón három-négyszáz versenyző tette vízre a hajóját.

Bár az ünnepélyes díjkiosztót csak novemberben rendezik meg Kiskunhalason, mérleget már most lehet vonni: jelesre vizsgázott az idei Vízitúra Kupa-sorozat, amely több ezer embert mozgatott meg az idény során.

„A versenyben fordulónként három-négyszáz indulónk volt, ehhez csatlakoztak a túrázók, ami azt mutatja a tavalyihoz képest sokkal népszerűbb volt az idei sorozat, durván húsz-harminc százalékkal nőtt a részvevők száma – mondta Klemencz Henrik, a kupasorozat koordinátora, aki szerint nagyot lendített a versenyen, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az esemény mögé állt.
„Egy szétesett versenysorozatot sikerült egységesítenünk, kialakult egy profi szervezői háttér, amelynek köszönhetően nagyon színvonalas versenyekkel tudjuk várni az indulókat. A nyolc évesektől kezdve a nyugdíjasokig szinte minden korosztály képviselteti magát, sőt a határainkon túlról is érkeznek, rendszeresen indulnak a kupán szlovák és román túrázók. Vízitúrázónk, ahogyan az aktív sportolók is teszik, felkészülnek az idényre, edzenek, hajót vásárolnak, fejlesztenek és a sorozatnak köszönhetően van hol megméretni magukat. Talán nem túlzás, ha azt állítom, hogy Közép-Európa egyik legnívósabb vízitúra versenysorozata ez, szerintem nincs még olyan ország, ahol hét fordulóban is összemérhetik a tudásukat a kajakosok és kenusok.”