Norbi minden futamon dobogón, Beni stabilan a top 10-ben végzett Ausztriában!

Július 6-7-én az ausztriai A1 Ringre látogatott a Kamion Európa-bajnokság mezőnye.

Szombaton az időmérőn mindkét magyar pilóta simán jutott be a Super pole-ba, ahol Kiss Norbi második, Major Beni kilencedik lett.

20130707_10Az első futamon jó rajt után Norbit egy elhibázott féktáv miatt megelőzte Hahn, akit aztán végig tolt le a pályáról pilótánk, de előzni szabályosan nem tudott, így maradt a harmadik helyen.

Beni előtt a célegyenes végén beragadt egy Renault, emiatt a kigyorsításnál ketten elmentek mellette, s egy küzdelmes futamon végül 11. lett a fiatal pilóta.

Délután Norbi a 6. helyről rajtol – a fordított rajtsorrend miatt -, már az első kanyarban előzött kettőt, majd gyorsan még egyet, így a második kört már a harmadik helyen kezdte meg. A következő pilóta Mika Makinen volt előtte, akin már nehezebben ment át Norbi, így az élen haladó Renault meglépett kicsit – gondolta ő, ugyanis pilótánk két kör alatt utolérte, és eddig még nem látott csata vette kezdetét. Norbi és Lacko ugyanis folyamatosan vigyázva, és – ahogy kell – helyet hagyva a másiknak küzdött, volt olyan kör, ahol szinte végig egymás mellett autóztak, Norbi meg is tudta előzni ellenfelét egy ponton, de végül csak másodiknak intette le a kockás zászló. pilótánk a futam végén azt mondta, hogy ilyen hatalmas és fer csatában még másodiknak is jó lenni.

Beni most jól jött el a rajtnál, végig csatában volt Blaise-zel, végül két pilótát is megbüntettek előtte, így 10. lett, ismét begyűjtve 1 Eb pontot!

Vasárnap pilótáink az időmérőn ismét a második és a kilencedik helyet szerezték meg, és a rajt után Norbi ismét visszaesett egy helyet – de ebben nagy szerepe volt Oestreichnak is, aki kiterelte őt a pályáról. Norbi most Albacetet lökdöste végig a futamon, az FIA ránk is szólt, hogy hagyja abba – persze amikor minket lökdösnek, azt szabad… Ennek megfelelően Norbi tovább feszítette a spanyolt, aki viszont nem hibázott, így ismét harmadik lett pilótánk.

Beni számára megint a csatározásról szólt a futam, ne feledjük, olyan “A” motoros pilótákkal harcolt végig, mint Reinert és Mika, valamint az erős Renault-os Janiec és Blaise!  Beni derekasan helyt állt, néhány manőverét a kilátogató több száz magyar szurkoló hangos üdvrivalgása kísérte, végül ismét pontszerzéssel zárt, 10. lett.

Az utolsó futam fantasztikus lezárása volt a hétvégének – az egyik weboldalon Kiss Norbi belső kameráját élőben követhették otthonról figyelemmel! -, Norbi a hatodik helyről ismét óriási csatákban feljött a másodikra, megelőzte Marcus Bosigert, majd Jochen Hahnt, végig nyomta őt hátulról Albacete, és a végére utolérte az élen haladó Buggyrát, de előzni már nem maradt ideje, így második lett, ezzel csapatunk történetében először állhatott pilótánk négy futamból négyszer a dobogón!

Mondani sem kell, a közönség őrjöngött, Norbi a leintés után pörgött-forgott előttük kamionjával, majd mindenki rohant a pódiumra, és zúgott a Ria-Ria-Hungária, olyannyira, hogy amíg nem hagytuk abba, nem is folytatták a ceremóniát…

Beni sajnos belekeveredett egy karambolba, előtte beforgattak egy versenyzőt, így el kellett vennie a gázt, persze rögtön megelőzték többen is. Nem adta fel az ifjú pilóta, elkezdett felzárkózni, amjd sorba előzte meg az előtte haladókat, köztük például az egyik Renault-ot, s mivel két kamion is többször átlépte előtte a maximális sebességet, büntetést kaptak, Beni pedig 9. lett, újabb Eb pontokat bezsebelve!

Fantasztikus hétvégén vagyunk túl ismét , Norbi minden futam után a dobogón állt, Beni pedig végig a top 10-ben autózott, mindketten nagyot léptek most előre, nagyon köszönjük a rengeteg kilátogató magyar szurkolónak a bíztatást, fantasztikus hangulatot teremtettek!

Következő versenyünk július 13-14-én Németországban, a Nürburgringen lesz, a csapat nem is megy haza előtte, innen egyenesen oda megyünk, és megpróbálunk hasonlóan sikeres hétvégét teljesíteni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*