Németország a világbajnok!

A német válogatott nyerte meg a Brazíliában megrendezett labdarúgó-világbajnokságot, miután a hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Argentínát. Dóka Attila beszámolója.

Joachim Löw csapata az első perctől kezdve nagyon bátran, gólra törően játszott, és próbálta birtokolni a labdát. Argentína érezhetően át is engedte a terepet, ám ritmusváltásaiknak és gyorsaságuknak köszönhetően elképesztő veszélyesen tudtak megindulni  a németek kapuja felé. A meccs képe és a vébén eddig látottak alapján, tényleg a két legjobb csapat küzdelme volt ez. A német válogatott tudta tartani Messit úgy is, hogy közben nem adta fel a támadásokat (ez a hollandoknak pár nappal ezelőtt csak úgy sikerült, hogy érezhetően veszélytelenebbek voltak az argentin kapura).

Azonban hiába voltak a németek nagyon aktívak, nem tudták kijátszani a nagyon erős argentin védelmet. A másik oldalon pedig kimaradtak a nagy ziccerek: Higuaín lesgólt lőtt, egyszer pedig hatalmas helyzetben találta el rosszul a labdát. Talán minden másképpen alakul, ha Di María játszhat, így viszont hosszabbítás lett a vége. Ott pedig végül a friss cserejátékosok döntöttek: Schürrle hosszú sprint után be tudott adni egy labdát balról, ami megtalálta Mario Götzét, aki mellre vette azt, majd kicsit kibillent pozícióból előtte a kapus mellett a hálóba.

Ezzel együtt Argentína megnyerhette volna a meccset, hiszen Higuaín, Palacio és Agüero is nagy helyzeteket hagyott ki. Messi ezúttal az előkészítésben jeleskedett, mint tette azt az egész világbajnokságon. Emellett lőtt még 4 gólt is a torna alatt, ami elég volt ahhoz, hogy a FIFA neki adja az aranylabdát (a világbajnokság aranylabdáját persze, a másikból van már neki sok).

Az sem volt meglepő, hogy Manuel Neuer nyerte a legjobb kapusnak járó díjat (aranykesztyű!), bár a mexikói Ochoa és az amerikai Howard is megérdemelte volna azt.

Gyözött tehát a Nationalelf, amihez mi ezzel a szép dallal szeretnénk gratulálni. Már csak azért is, mert erre az alkalomra írták:

Meg ezzel is…