Németh Balázzsal kibabrált a technika ördöge

A Complus SMS Racing versenyzője, Németh Balázs számára sajnálatosan korai véget ért a 2013-as Supersport világbajnokság nürburgringi futama. A magyar pilóta egy technikai probléma folytán a 7. körben feladni kényszerült a versenyt, így esélye sem volt egy jót motorozni, és pozitív eredménnyel zárni a németországi hétvégét.

A H-Moto Teamet erősítő motoros a 30. helyről várta a vasárnapi versenyt, ám rögtön a rajtnál visszaesett a 34. helyre. Az 5. körben ugyan sikerült egyet előznie, amivel feljött a 33. helyre, ám az ezt követő körben véget ért számára a németországi hétvége, miután a már a reggeli warm up-on is jelentkező elektromos problémák újra előjöttek Hondájában.

Balázs a kiesés ellenére nem csügged, hiszen versenyzőként tudja, a technikai probléma lehetősége sajnos mindig benne van a versenyzésben. Most nem volt szerencséje, de reméli, legközelebb fordul a kocka, és Isztambulban talán végre a szerencse is mellé pártol majd. A Supersport világbajnokság következő versenyét két hét múlva, szeptember 14-15-én rendezik, Törökországban.

Németh Balázs:- „Sajnos ebben a szezonban ez már a harmadik versenyem, amit műszaki hiba miatt nem tudok befejezni. Már a warm up-on is elektromos problémák jelentkeztek a motorban, ezért eleve csak később tudtam megkezdeni a bemelegítő edzést, mint a többiek. A problémát látszólag orvosolták a srácok, de sajnos a verseny első körében újra jelentkezett. A motorom nagyobb fordulatszám tartományokban ledadogott, veszített a teljesítményéből. A hetedik körben sajnos emiatt fel kellett adnom a versenyt. Csalódott vagyok, de készülök a következő versenyre. Remélem, Törökországban nagyobb szerencsém lesz.”

A H-Moto Team ezúton is szeretné mély együttérzését és részvétét kifejezni a mai napon tragikus módon elhunyt Rosivall Ágoston hozzátartozóinak és szeretteinek. Az egész magyar motorsport társadalommal együtt gyászol a H-Moto Team, akik távol Magyarországtól, a Nürburgringen is megállnak egy pillanatra, és tisztelettel adóznak a kiváló magyar motoros emléke előtt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*