Németh Balázs térdét össze kellett varrni

A Complus SMS Racing magyar versenyzője az orosz nagydíj első szabadedzésén bukott, amely során a 25 éves motoros háta, hüvelykujja és térde is megsérült, utóbbit pedig össze is kellett varrni.

A Supersport világbajnokság idei nyolcadik fordulója az oroszországi Moszkvában vette kezdetét, ahol borús, azonban száraz időjárási körülmények fogadták a mezőnyt és ezzel együtt a H-Moto Team pilótáját, Németh Balázst is. A magyar versenyző már izgatottan várta, hogy motorra ülhessen, hiszen az év eleji sérülése után egyre jobb formába lendült, amit az is kiválóan bizonyít, hogy a legutóbbi, imolai nagydíjon igen kevésen múlt a pontszerzés, az azt követő teszten pedig egy másodperccel megjavította legjobb idejét. Sajnos azonban a balszerencse ismét közbeszólt, ugyanis a budapesti motoros a péntek délelőtti első szabadedzés harmadik körében bukott, amely során nemcsak motorja, de ő maga is több helyen megsérült. Balázsék az esetet követően azonnal a mobil klinikára siettek, majd kórházi körülmények között is kivizsgálták őt, de szerencsére komolyabb sérülést nem állapítottak meg nála. Ettől függetlenül egy kisebb orvosi beavatkozást végre kellett hajtani a Complus SMS Racing versenyzőjén, mivel a baleset során szétnyílt a térde, amit muszáj volt összevarrni. A magyar pilóta természetesen megkapta az engedélyt arra, hogy a hétvége hátralévő részében motorra üljön és ezzel együtt a vasárnapi futamon is rajthoz álljon.

Németh Balázs :-  „Az első szabadedzésen a harmadik körömet teljesítettem, amikor az eset történt. Sajnos elég nagy tempónál buktam, amely során elég erősen beütöttem a hátam, valamint felszakadt a térdem is, amit az orvosoknak utólag össze kellett varrni. Ami először aggodalomra adott okot, az az volt, hogy nem tudtam mozgatni a hüvelykujjam, ami miatt szalagszakadásra gyanakodtak, de végül is ez a tünet elmúlt és most már képes vagyok mozgatni. A bukásom után egyből a mobil klinika felé vettük az irányt, majd pedig a pályakórházban is megvizsgáltak. Az esés során természetesen nemcsak én, de a motorom is megsérült, azon belül is az elektronika, illetve némely szenzor, ezeket a hibákat pedig nem sikerült teljesen délutánra kijavítani, így nem működött kifogástalanul a Hondám. A sérüléseim ellenére megkaptam az orvosi engedélyt, hogy a hétvége folytatásában is motorozhassak, a délutáni időmérőn pedig már mentem pár kört, igaz csak lassabb tempóban. A mai nap nem volt túl produktív, mivel alig néhányszor mentem körbe a pályán, vagyis számunkra gyakorlatilag holnap veszi majd kezdetét a munka.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*