Németh Balázs készen áll az orosz küldetésre

A Complus SMS Racing magyar versenyzője szerdán Moszkva felé vette az irányt, mivel a hétvégén a Supersport világbajnokság mezőnye már az orosz nagydíjnak helyt adó aszfaltcsíkon gurul majd pályára, ahová először 2012-ben látogatott el a sorozat.

A „Moscow Raceway” névre keresztelt pálya az egyik legújabb versenyhelyszín a Superbike és egyben a Supersport világbajnokság kalendáriumában, ugyanis először tavaly rendeztek világbajnoki futamot a közel négy kilométeres ringen. Habár egy teljesen új pályáról van szó, a nem túl korszerű orosz infrastruktúra okozott logisztikai nehézségeket a csapatoknak, amelyek így 2012-ben nem feltétlenül zárták a szívükbe az orosz nagydíjat. Németh Balázsnak egy évvel ezelőtt már volt lehetősége versenyezni a Moszkva melletti ringen, amikor is egy rövid ismerkedő tesztet követően szinte azonnal a mélyvízbe dobták a mezőnyt. A magyar versenyző akkor a 28. rajthelyről indulva a 20. pozícióban ért célba, így az elég egyedi nyomvonallal rendelkező pályán akkor sajnos elmaradt a pontszerzés. A H-Moto Team versenyzője a jól sikerült imolai futamot követően – mindössze egyetlen hellyel maradt el a pontot érő 15. pozíciótól – most új lendülettel vág majd bele az moszkvai küldetésbe, ahol az igen népes mezőnyben ismét keményen meg kell majd dolgoznia minden egyes pozícióért.

Németh Balázs:- „A moszkvai pályán, amelynek nyomvonalát egyedinek mondanám, tavaly versenyeztünk először, úgyhogy idén már úgy utazunk a helyszínre, hogy tudjuk mi vár ránk. Bizakodó vagyok, hogy elkerülnek mind a tavalyi, mind az Imolában felbukkant technikai problémák. Csapatom erre vonatkozóan ígéretet tett, és remélem mindent elkövetett ennek érdekében a motorom felkészítése során. Bízom benne, hogy sikeresen megbirkózunk a motor és a futómű pályához hangolásával. Nem számítok könnyű versenyre. A logisztikai nehézségek ellenére a supersport 600-ban Moszkvában is népes mezőny áll rajthoz. Sajnálom, hogy nem lehet köztünk Talmácsi Gábor hosszan elhúzódó rehabilitációja miatt, illetve Vlagyimir Ivanov, akit pillanatnyilag is az imolai kórházban ápolnak az előző futamon elszenvedett súlyos balesete miatt. Mindkettőjüknek ezúttal is gyors felépülést és mihamarabbi visszatérést kívánok.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*