Németh Balázs ezúttal nem csak motorozott, hanem szavazott is

A Complus SMS Racing magyar pilótája igen eseménydús napon van túl Silverstone-ban, ugyanis Németh Balázs a versenyzőtársaihoz hasonlóan nem csak motorozott, hanem egy biztonsági tanácsot választó szavazáson is részt vett.

A H-Moto Team motorosa ma folytatta csapatával a munkát Silverstone-ban, ahol Németh Balázs már a délelőtti szabadedzésen másfél másodperccel megjavította a pénteki első kvalifikáción futott idejét. A jelentősnek mondható előrelépést követően a 25 éves motoros nagy reményekkel várta a második időmérőt, ahol azonban nem jött ki számára jól a lépés és döntő részt egyedül motorozva volt kénytelen próbálkozni egy jobb rajthely megszerzésével. Balázs végül is a harmincadik pozíciót szerezte meg, azonban az előző versenyekhez hasonlóan a 34-es rajtszámot használó pilótát vasárnap is segítheti majd a futamon a bolyban való motorozás.

A nap felénél egyébként, egészen pontosan délután kettőkor a Superbike világbajnokság összes kategóriájának teljes mezőnye a Moszkvában tragikus körülmények között elhunyt Andrea Antonellire emlékezett a silverstone-i pálya célegyenesében. A fiatal olasz pilóta balesetéből kifolyólag egy aktív versenyzők alkotta biztonsági tanács is felállításra került az este folyamán, amelynek tagjait maguk a pilóták választották meg.

A Supersport silverstone-i futama magyar idő szerint vasárnap kora délután fél háromkor rajtol, amelyet az Eurosport élőben közvetít majd.

Németh Balázs:- „A reggeli edzésen egyből sikerült előrelépést produkálnunk, ami az időeredményemben is megmutatkozott, hiszen sikerült megközelítenem a Silverstone-ban futott eddigi legjobbamat. Mivel jól jött ki a lépés és általában bolyban mentem néhány más versenyzővel, ezért ez is segített, azonban délután nem volt ennyire szerencsém. Az időmérőn sajnos nem tudtam gyorsulni, sőt az utolsó percekben egyedül kellett mennem, úgyhogy a reggeli körömtől kicsit el is maradtam. A holnapi bemelegítő edzésen szeretnénk a motor elején változtatni, akárcsak a geometrián, mivel úgy gondolom, hogy jobban is fordulhatna a Hondám. A javulás érdekében egy másik rugóval is megpróbálkozunk majd. Miután a mai nap programjai véget értek, az összes versenyzőt összehívták egy nagyobb gyűlés keretein belül és egy biztonsági tanács került felállításra. A névtelen szavazás során négy Superbike-ban és egy Supersportban szereplő pilótát választottunk, akik a jövőben a versenybírósággal együttműködve hoznak majd döntést biztonsági kérdésekben. A Superbike-ból Melandrit, Reat, Guintolit és Checat választották meg.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*