Németh Balázs esőben a legjobb között volt Magny Cours-ban

A Complus SMS Racing magyar versenyzője a francia nagydíj első szabadedzését az egészen előkelő hetedik helyen zárta nedves pályán, azonban a délutáni időmérőre felszáradt az aszfalt és ezzel együtt eltűnt a kiemelkedő szereplés lehetősége is.

Nem hazudtolta meg hírnevét a magny cours-i pálya, amely többek között változékony időjárásáról és technikás vonalvezetéséről ismert. A francia nagydíj helyszínén ugyanis már az első nap nedves aszfalt fogadta a Supersport világbajnokság mezőnyét, köszönhetően az előző napi esőzésnek. A magyar versenyzők, köztük Németh Balázs persze általában már dörzsölik a tenyerüket, ha megjelennek a felhők az égen és ezzel együtt az esőtócsák az aszfalton, hiszen a H-Moto Team versenyzője is köztudottan jól boldogul vizes pályán. A 25 éves motoros ezt újfent bebizonyította, hiszen az első szabadedzését a hetedik pozícióban zárta, így nem csoda, ha a Hondával versenyző pilóta szívesen folytatta volna hasonló körülmények között a hétvégét. Az égiek azonban másként akarták és a délutáni kvalifikációra már teljesen felszáradt a magny cours-i ring, aminek köszönhetően ismét éles különbségek rajzolódtak ki az egyes versenycsomagok között. Balázs az első időmérőt végül is a huszonötödik helyen zárta, azonban a szombat délutáni második kvalifikáción még lesz lehetősége gyorsulni.

Németh Balázs:-„Mivel este esett az eső, a pálya pedig nehezen szárad fel, ezért délelőtt nedves aszfalt fogadott minket az első szabadedzés során. Természetesen örültem neki, hogy a hetedik legjobb időt tudtam motorozni ilyen körülmények között, azonban arra sajnos elég kicsit az esély, hogy a vasárnapi futamon is hasonló kondíciók között versenyezzünk. A délutáni időmérő már száraz pályán zajlott és bár akadtak még esőfoltok, de nem az ideális íven. A realitás talajára visszatérve a huszonötödik pozícióban zártam, ami mondhatni a szokásos eredményünk. Ahogyan arra számítottunk, inkább a lassabb, technikásabb részeken jó a motorunk, illetve némi meglepetésre a féktávokon is erősek vagyunk, azonban a tempósabb szekciókban lenne mit javulni. Megpróbáljuk a pozitívumokat kamatoztatni a beállítások terén, ami talán majd azzal jár, hogy egy kicsit veszítünk a fékezéseknél, de alapjaiban véve némi előrelépésre számítunk. A motor technikailag egyelőre rendben van és remélhetőleg ez a hétvége hátralévő részében sem lesz másként.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*