Németh Balázs: Civilként Jerezben


Amint az bizonyára sokaknak feltűnt, a Supersport világbajnokság jerezi versenyhétvégéjének pénteki szabadedzésén és időmérő edzésén is hiányzott a mezőnyből Németh Balázs. Az ok egyszerű: a magny-cours-i futam után a magyar pilóta közös megegyezéssel szerződést bontott csapatával, a cseh ComPlus SMS Racinggel, így jelenleg csak civilként van jelen Jerezben.

Balázs számára nem úgy alakult ez az év, ahogy eltervezte, és az elmúlt futamok sorozatos technikai problémái után a cseh csapat és ő is kénytelen volt belátni, ez így nem megy. Jó kapcsolatban váltak el egymástól, de ezt a közös fejezetet lezárták magukban, és innentől mindketten csak a jövőre koncentrálnak, immár külön-külön. A magyar motoros épp ezért jelenleg is kint tartózkodik Jerezben, a hétvégi verseny helyszínén, ahol a jövőjét érintő tárgyalásokat folytat más csapatokkal, jövő hét elején pedig a H-Moto Teammel közösen kint marad tesztelni a spanyolországi Almeriában.

Németh Balázs:- „Biztos sokan észrevették, hogy nevem nem szerepelt a jerezi futam rajtlistáján. Tájékoztatni szeretném szurkolóimat, hogy „civilként” vagyok kint a Supersport világbajnokság záró futamán. A pontszerzés ez alkalommal garantáltan elmarad, mint ahogy történt korábban annyiszor, annak ellenére, hogy mindig bizakodva és új reményekkel vágtunk neki a soron következő versenyhétvégének. Csapatommal, a ComPlus SMS Racinggel Magny-Cours után közös megegyezéssel lezártuk 2013-as szerződésünket. Utazásom célja, hogy ajánlatokat szerezzek be és tárgyaljak a jelenlevő csapatokkal 2014-re vonatkozóan, illetve részt vegyek a H-Moto Teammel egy dél-spanyolországi teszten. Minden erőmmel a jövő évre szeretnék koncentrálni, és megalapozni egy az ideinél lényegesen sikeresebb versenyévadot.”

Kelemen Krisztián, csapatfőnök: „Azon vagyunk, hogy Balázs tesztelni tudja a BMW-t, ezért a verseny utáni almeriai teszten ő lesz az egyik pilótánk. Sajnáljuk, hogy ez az éve így alakult, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jövőre egy jobb szezont teljesíthessünk együtt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*