Nem kell lemondanunk az édes ízről a diéta alatt sem!

A rohamosan közeledő ünnepekre való tekintettel, sokan már most belevágnak a diétába, fogyókúrába, hogy később aztán a karácsonyi menüből kedvükre, és büntetlenül falatozhassanak legalább egy-két napig. Ám ahhoz, hogy ne kússzanak ránk vissza a leadott kilók, tartós megoldásra van szükség. Régóta köztudott, hogy zöldségekkel könnyebb bármilyen diéta, hiszen táplálkozáskutatók számos felmérése támasztja alá, hogy a fogyás könnyebben indul meg, ezért minden étkezéshez javasolt a fogyasztásuk.

bonduelle_2„Egy jó fogyókúrás program bázisát a zöldségek képezik.”  – mondta el a témával kapcsolatban az Ízek és érzések magazin dietetikus szakértője, Bajor Zsuzsanna. „Aki tartós sikert szeretne elérni a fogyókúrában, az legalább a napi háromszori étkezésbe, mindenképpen építse be a zöldségek fogyasztását. Emellett nem kell lemondani persze a húsokról, gabonafélékről, olajos magvakról sem. És hogy a nassolást se kelljen teljesen feladni a diéta alatt, keressük az édességek alternatívájaként a legédesebb ízű zöldségeket: a most szezonális, finom sütőtököt, a céklát, az ízletes bébirépát vagy éppen a természetes cukrot tartalmazó, fajtájából adódóan édes ízű GOLD csemegekukoricát, amely semmilyen hozzáadott káros adalékanyagot nem tartalmaz, ugyanakkor kiválóan kielégítheti az édesség utáni vágyat.” –tette hozzá a szakértő.

Fontos azt is tudni, hogy az édes és finom csemegekukorica további kedvező élettani hatása, hogy tartalmaz B-vitaminokat, karotint, folsavat, magnéziumot és vasat, valamint magas a fehérje-és rosttartalma. Ugyan valamivel magasabb a kalóriaértéke, mint más zöldségeknek, azonban nagy része rostanyag, mely segíti az emésztést, és támogatja ezzel a fogyás beindulását, ezáltal nehezebben rakódik ránk a súlyfelesleg is. A GOLD kukorica további előnye, hogy nem génkezelt, tartósítószert sem tartalmaz, így még az egészségünkre is jótékonyan hat.

Diétás recept a Bonduelle-től

Saláta távol-keleti stílusban

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók

Bonduelle GOLD csemegekukorica, Bonduelle Babcsíra, fél fej kínai kel, só

1 doboz (200 gramm) Bonduelle konzerv babcsíra

1 doboz (340 gramm) Bonduelle GOLD konzerv csemegekukorica

2 evőkanál fehérborecet

2 evőkanál méz vagy porcukor,

kisujjnyi darab friss gyömbér

1 kiskanál darált csípős paprika (Erős Pista)

2-3 evőkanál szezámolaj

Elkészítés

1. A kínai kelt kitorzsázzuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, egy tálba szórjuk, 1 csapott kiskanál sóval összeforgatjuk, fél órán át állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük, majd a kétféle konzervet levükkel együtt hozzáadjuk.

2. Pár evőkanálnyi levet egy pohárba rakunk, az ecetet, a mézet, a megtisztított és lereszelt gyömbért, valamint a csípős paprikát elkeverjük benne, azután hozzáadjuk a szezámolajat is.

3. A salátára öntjük, elkeverjük és tálalásig letakarjuk.

4. Bármilyen natúr vagy távol-keleti fűszerezésű grillezett pecsenyéhez kitűnő. Hűtőbe tesszük, hogy az íze összeérjen.

Cégtörténet

A Bonduelle Csoport 1990-ben kezdett el magyarországi konzervipari feldolgozó üzemek felkutatásába, majd 1992-ben felvásárolta az akkor már létező nagykőrösi üzemet. Mivel a többletgyártáshoz szükséges energiaellátást Nagykőrösön már nem tudták biztosítani, így a békéscsabai üzem 2003. január 23-án a Bonduelle tulajdonába került és új néven, mint Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. folytatta tevékenységét.  2004. december 1-től a Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. fuzionált a Bonduelle Nagykőrös Kft. -vel, és így a két telephely egy irányítás alá került. A Bonduelle cégcsoport közép-kelet-európai régióját négy ország alkotja: Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia. Kereskedelmi-és marketing képviselet Budapesten és Prágában működik. A Bonduelle termékpalettáját konzerv és fagyasztott termékek alkotják. Ezekbe beletartoznak az alapzöldségek, a zöldségkeverékek, az ízesített babok, a savanyúságok, valamint a fagyasztott kategóriában a wok zöldségek is. A Bonduelle legfőbb célja, és ez a hazai üzemek legfontosabb fejlesztéseinek is a mozgatója, hogy a legjobb minőségű készterméket tegye a fogyasztók asztalára, a lehető leghatékonyabb technológiával. Ezért folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiát, csökkentve a gyártás során felhasznált energiát, veszteségeket. A cég Magyarországon közvetetten közel 1000 embert foglalkoztat (ebbe beletartoznak a szezonális munkák is). Kb. 120 beszállítóval van kapcsolatban a Bonduelle, 1992 óta nagyon alacsony a fluktuáció. Az elmúlt 20 évben – többek között – ezért is volt képes arra a cég, hogy komoly mezőgazdasági tényezővé váljon.

Louis Bonduelle Alapítvány

A Louis Bonduelle Alapítvány fontos küldetésének tartja, hogy fenntarthatóan változzanak az étkezési szokások, mivel a jótékony hatású zöldségfogyasztás közös érdekeket szolgál. A Bonduelle Csoport által 2004 októberében létrehozott alapítvány azon tevékenykedik, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a mindennapi zöldségfogyasztás és mindez hasznos, érthető és érdekes módon történjen. Az ECOG (European Childhood Obesity Group) és a Louis Bonduelle Alapítvány három éve társult egy 10 000 eurós európai díj létrehozásával, mellyel egy, a gyermekkori elhízás leküzdésére irányuló tudományos kutatást vagy népegészségügyi tevékenységet jutalmaznak. 2011. szeptember 9-én a harmadik alkalommal adták át az ECOG és a Louis Bonduelle Alapítvány különdíját Pécsett, a Hotel Palatinusban, az ECOG 21. Európai Konferenciáján.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*