Nem kell ezt túlspilázni!

A szombathelyi megmérettetés után ismét gondolt egy merészet a Dynamic Rally Team alakulata. Lángi Attila és Veres Gábor újra murvára viszi a BMW Z4 M Coupet, méghozzá a június 12-15-ei Székesfehérvár Rallyen. A duó elsődleges célja az, hogy túléljék az első napot, majd másnap az aszfalton mutassanak be néhány látványos elemet a kilátogató nézőknek. Ha pedig ez a BMW-sek közötti jó eredménnyel is párosul majd, az csak hab lesz a tortán.

DYNAMIC RALLY TEAM – Székesfehérvár Rallye 2015 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

DYNAMIC RALLY TEAM – Székesfehérvár Rallye 2015
Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

Lángi Attila: A tavalyi Bükfürdő Rallyen való szereplésünk után megfogadtuk, hogy soha többé nem indulunk murvás versenyen. Ebből adódóan a tavalyi Székesfehérvár Rallye kimaradt nekünk. Idén azonban gondoltunk egy merészet, s Szombathely után a Fejér megyei fordulóra is leadtuk a nevezésünket. Nekem nemhogy tavalyról, de korábbról sincs emlékem az itteni pályákkal kapcsolatban. Igaz, a murvás szakaszokról megnéztem egy-két belső kamerás felvételt, de még így sincs olyan jó rálátásom a helyzetre, minden a csütörtöki pályabejárás alkalmával fog kikristályosodni számomra. De nem is kell ezt túlspilázni!

Nem gondolom, hogy sokkal gyorsabbak tudnánk lenni akkor, ha befeszülve készülnénk a derbire. Rengetegszer elmondtuk – és szerintem bizonyítottuk is – már, hogy sokkal jobban kedveljünk az olyan versenyeket, ahol az autóban kitűnő a hangulat, és a nézőket is ki tudjuk szolgálni kellő látvánnyal és izgalommal.

Mi már izgatottan várjuk a hétvégi futamot, s lassan a Z4 is teljes harci díszben fog állni a bevetéshez. A váltót és az összekötőket is lecseréltük a BMW-ben, így még egy futómű-beállítás van vissza, s aztán indulunk is a megmérettetés helyszínére. Csak azt kívánom magunknak, hogy kerüljön el bennünket a technika ördöge, és lehetőség szerint autózzunk egy jó ízűt – ha pedig ez a BMW-sek közötti jó eredménnyel is párosul majd, az csak hab lesz a tortán.

 

Veres Gábor: Attilával ellentétben én már többször is rajthoz álltam a Székesfehérvár Rallye keretein belül. Volt, hogy a rallye2 mezőnyében abszolút időt is autóztunk a pilótámmal, de a többi rendezvényről is inkább pozitív emlékeim vannak.

Szombathely után most is meg kell majd küzdenünk a körülményekkel, hiszen az első nap murván, a második napon pedig aszfalton kell majd menetelnünk – a Z4 azonban nem igazán szereti a murvát. Mit ne mondjak, ilyen nyári forróságban nekem sem a kedvencem ez a terep, hiszen a hőséget alapvetően is nehéz elviselni a 90 fokos versenyautóban, de ha leengedjük az ablakot levegőért, akkor a nagy portól fulladunk meg, vagy alig látunk valamit.

Ezeknek a tényezőknek a tükrében azt tűzném ki magunk elé célként, hogy éljük túl az első napot, s majd vasárnap adjunk bele tényleg apait-anyait. Okosan kell itt versenyezni, nem rögtön az elején kell megmutatni, ki is a Jani… Mint minden versenyző, mi is szeretnénk győzedelmeskedni, de azt hiszem, a realitások talaján maradva is kijelenthetjük, hogy esélyesek lehetünk a kategória dobogós helyezéseinek egyikére. Bízom Attilában, hogy ő is a végsőkig küzdeni fog ezért, s remélem, hogy tapasztalataimmal segíthetem majd a munkáját.