Nagyszabású metrófelújítás kezdődik Bécsben

A bécsi metró történetének legnagyobb felújítási munkái veszik kezdetüket 2014-ben az osztrák fővárosban. Hat év alatt összesen 335 millió euróból újul meg a bécsi 4-es metró.

U4, V Zug

U4_Foto_WrLinien:Helmer

Jövőre kezdődik és 2020-ig tart a bécsi metró történetének legnagyobb felújítási munkája, a Hütteldorf és Heiligenstadt között közlekedő U4 metróvonal modernizálása. A város és a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien által finanszírozott 335 millió eurós beruházás során kicserélik a vasúti biztosítóberendezéseket, új vágánykapcsolatokat alakítanak ki valamint egyes szakaszokon felújítják a síneket és az ágyazatot, továbbá megújul néhány állomás és az alagutak födéme is.

A Schönbrunni Kastélyt és az Állatkertet is érintő metróvonalon jövő tavasszal kezdődő munkák 2014-ben még nem lesznek hatással az U4 működésére, de 2016 és 2017 nyarán a metróvonal részleges lezárásával kell számolniuk az utasoknak. Ekkor cserélik ugyanis a síneket és az ágyazatot. Ezt követően – 2018 és 2020 között – már csak olyan munkákat végeznek, amelyek nem befolyásolják a szerelvények közlekedését.

A felújítást követően sokkal pontosabb és kényelmesebb lehet a metróvonal, ugyanis az új vágánykapcsolatok révén – akárcsak a többi vonal esetében – egyszerűen kikerülhetik azt a szakaszt, ahol kisebb műszaki hiba okoz zavart. Hütteldorf és Hietzing között erre eddig egyáltalán nem volt lehetőség, így itt a legkisebb zavar is komoly fennakadást okozott a metróközlekedésben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*