Nagy várakozás előzi meg az idei Nagy Magyar Turizmusnapot Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén október 3-án immár harmadik alkalommal rendezik meg a  Nagy Magyar Turizmusnapot (Großer UNGARN Tourismustag) Bécsben, ahol  egész napos randevút ad egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma.  Prezentációk, workshopok és show-műsor keretében ezúttal több mint két tucat  hazai turisztikai egyesület, szálloda, fürdő, élménypark és egyéb turisztikai  szolgáltató mutatja be újdonságait az osztrák piacon. 

A „prémium-kategóriás” rendezvény célja, a bővülő hazai  turisztikai kínálat és aktualitások megismertetése, piacra segítése, kedvező  promóciója, és ezáltal elismertetése Ausztriában. Az évente ismétlődő, egész  napos rendezvény keretében minden alkalommal azonos koncepciót követve egy-egy  kiemelt turisztikai terméket és desztinációt, továbbá egy Ausztriában még  kevésbé ismert turisztikai terméket, illetve desztinációt mutatnak be. Idén a  súlyponti téma Budapest és környéke lesz, ahol minden negyedik magyarországi osztrák vendégéjszaka realizálódik. A  fővárosból, valamint környékéről, Visegrádról és Gödöllőről 15 turisztikai  szövetség és szolgáltató készül a szakmai rendezvényre, s „nagy erőkkel”  érkeznek majd Bécsbe. Az Ausztriában még titkos tippnek számító régiót  idén Észak-Magyarország jelenti,  ahonnan 11 szolgáltató képviseli a turisztikai kínálatot. Összességében több  mint 50 turisztikai szakember, szolgáltató, érkezik erre a napra Magyarországról  Bécsbe, hogy üzleti elképzeléseiket, turisztikai vonzerőiket és kincseiket  megmutassák az osztrák utazási irodák, cégek és a sajtó képviselőinek. A  rendezvényhez kapcsolódóan kerül sor a  két főváros, Budapest és Bécs főpolgármesterei, Tarlós István és Michael Häupl találkozójára  is.

A b2b  jellegű értékesítés-ösztönző rendezvényt nagy várakozás előzi meg idén is. Az elmúlt napokban Ausztriából már kétszázat is meghaladó számú utazási  irodai és turisztikai szakember, valamint a sajtó és nagyobb cégek képviselő  regisztráltak a rendezvényre, hogy friss piaci információkat és alapos  háttérismeretet gyűjthessenek hazánkról mint turisztikai desztinációról. Az  elmúlt hetekben valamennyi ismert osztrák turisztikai újság foglalkozott a  rendezvénnyel, meglátogatásra ajánlva azt a szakmának. Meghívást kaptak a  szakmai rendezvényre az MT Zrt. „tiszteletbeli turizmus nagykövetei” is,  akik az ausztriai magyar diaszpóra köréből csatlakoztak a másfél éve indított  Rot-Weiß-Rot in Ungarn (RWRU) elnevezésű turizmus-mozgalomhoz (http://www.facebook.com/rwr.ungarn).

Az új kor “kihívásainak” megfelelően a rendezvénynek idén is lesznek  sztárfellépői, ezúttal a Budapesti Operettszínház művészeinek  személyében, akik a zene és a tánc világában varázslatos utazásra invitálják a  turizmusnap résztvevőit, bemutatva mindazt a közös kultúrkincset, amely a  múltban, jelenben és a jövőben is szorosan összeköti a két országot.  Természetesen a kulináris élvezetek, így a magyaros konyha jellegzetes ételei és  a régiók borai sem maradhatnak le a terítékről. A Gerbeaud cukrászda ezúttal Bécsbe  kitelepülve prezentálja a patinás kávéház különlegességeit. A nagy turizmusnap  részletes programja megtekinthető itt: http://tourismustag2013.visit-hungary.at, míg a  Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában végzett szakmai tevékenységéről további  információ magyar nyelven itt olvasható: http://at.gotohungary.com/hirek_ms_at. A  prémium turizmusnap egy azon 44 rendezvény sorából, amely idén szeptember  és december között valósul meg az ausztriai magyar külképviseletek (nagykövetség, Balassi Intézet, MT Zrt.)  együttműködésében.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*