Nagy sikerű bemutatkozás a 4. Kolozsvári Magyar Napokon

Magyarország  turisztikai kínálata is bemutatkozott az augusztus 19-25. között megrendezett  Kolozsvári Magyar Napok című rendezvényen. A Magyar Turizmus Zrt. számos szakmai  partnerrel közösen népszerűsítette hazánk turisztikai kincseit a rendezvényen  felállított Magyar Turizmus sátorban.

clip_image002

Negyedik  alkalommal szervezték meg a Kolozsvári Magyar Napok rendezvényt, amely  elsősorban az erdélyi magyarság egyik legnagyobb kulturális seregszemléje. A  párbeszéd és a nyitottság jegyében zajló rendezvény élő kapocs a városban és a  régióban élő román és magyar közösség számára. Célja a magyar kultúra bemutatása  és megismertetése a többségi román lakossággal is.

A  Kolozsvári Magyar Napok népszerűsége évről-évre nő: idén a több mint 380  programnak mintegy 200.000 látogatója volt.

Magyarország  turisztikai kínálata külön sátorban mutatkozott be a Magyar Turizmus Zrt.  romániai képviseletének szervezésében, a társaság Észak-alföldi és Dél-alföldi  Regionális Marketing Igazgatóságának részvételével, augusztus 22-25. között. A  látogatók a teljes magyarországi turisztikai kínálatot megismerhették, látványos  attrakciókból, valamint hungarikum ételekből és italokból is kóstolót  kaphattak.

A  Fesztiválutcában felállított Magyar Turizmus sátorban számos attrakcióval várták  a szolgáltatók az érdeklődőket: a Kalocsai Porcelán Manufaktúra kalocsai  porcelán- és testfestéssel, a  szegedi „Ne dőlj hátra!” projekt szervezői Segway PT bemutatóval..  A szarvasi Frankó Tanya Vendégház felajánlása révén szilvapálinka kóstolóval, a  Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. jóvoltából Pávai Vajna ásványvízkóstolóval,  Rubik-kocka bemutatóval (cikk: „A  Magyar Turizmus sátránál két srác kezében úgy pörög a Rubik-kocka, hogy egy  szempillantás alatt egyszínű lesz minden oldala….” http://www.magyarnapok.ro/index.php/hu/cimlap/517-forr-a-hangulat-a-farkas-utcaban)  és Gyulai kolbászkóstolóval kedveskedtek  a látogatóknak. A Báthory István Líceum udvarán felállított akadálypályán az  érdeklődők kipróbálhatták ügyességüket.

Augusztus  24-én, szombaton az Összeforrt ízek versenye keretében a Szolnoki Gulyásfesztivál főszervezője, a Magyar Gulyás  Gasztro Turisztikai Egyesület tartott bemutatófőzést és gulyáskóstoltatást, ahol  a legaromásabb ételt főző címet is elnyerte. http://www.magyarnapok.ro/index.php/hu/cimlap/537-a-fakanalak-tanca-izek-viadala

A  Magyar Turizmus sátorban a házigazda az MT Zrt. romániai képviselete volt,  mellette az MT Zrt. Észak-alföldi és Dél-alföldi Regionális  Marketing Igazgatóságai szolgáltak  turisztikai információkkal a látogatóknak. Szakmai partnerként vett részt a  rendezvényen a Wellness Hotel  Gyula****superior, a Hunguest Hotel Erkel****/***, a Békés-megyei  Tourinform, a Jövő építők TDM, a Tourinform Makó, a Tourinform Szeged,  a Szarvas Lux Kft., a Hotel  Atlantis****superior, a Rudolf  SPA Hotels, az Aquaticum  Debrecen Termál és Wellness Hotel****, a Thermál Hotel Balmaz****, a Tisza-tavi Ökocentrum, a Tisza Balneum Hotel****, az Espa Bio Art Hotel****, a Hungarospa  Hajdúszoboszlói Zrt., a Kalocsai Porcelán Manufaktúra, a Rubik Stúdió és az  EX-ANTE 2002. Kft. (Segway PT).

Az  alföldi régiókból több szolgáltató is jelentkezett a Paprika Rádió és a Kolozsvári  Rádió által szervezett nyereményjátékra, melyben üdülési csomagot, attrakció belépőt,  ajándékcsomagot sorsoltak ki a résztvevők között. A játékban nyereményeket  ajánlott fel a dél-alföldi régióból az Alföld Gyöngye Hotel és  Konferenciaközpont Orosháza-Gyopárosfürdő, a Hotel Corvus Aqua****  Orosháza-Gyopárosfürdő, a Hunguest Hotel Forrás****superior Szeged,  az Art Hotel**** Szeged, a Családi Wellness Hotel**** superior Gyula,  a Park Hotel Gyula, a Hotel Uno*** Kecskemét, a Gyopárosfürdő Gyógy-, Park és  Élményfürdő Orosháza-Gyopárosfürdő; a az észak-alföldi régióból pedig a Hungarospa  Thermal Hotel***, az Aquaticum Debrecen, az Erdőspuszta Club Hotel****  Debrecen, a  Hotel  Kumánia*** Kisújszállás, a Thermal Hotel Balmaz**** Balmazújváros, a Sárkány  Wellness és Gyógyfürdő- Apartman és Camping Nyírbátor.

A  magyar megjelenésről számos cikk jelent meg a rendezvény www.magyarnapok.ro magyar és román nyelvű  weboldalán (http://www.magyarnapok.ro/index.php/hu/cimlap/517-forr-a-hangulat-a-farkas-utcabanhttp://www.magyarnapok.ro/index.php/hu/program/vasarok/114-magyar-turizmus-satorhttp://www.magyarnapok.ro/index.php/ro/program/targuri/114-magyar-turizmus-sator).  Részletes beszámoló olvasható a Monitorul de  Cluj napilapban és monitorulcj.ro weboldalon: (http://www.monitorulcj.ro/timp-liber/27215-p-oficiul-de-turism-al-ungariei-promoveaza-la-cluj-atractiile-turistice-ale-tarii-vecine#sthash.2FmAspkx.PSA5zfgd.dpbs),  a  Ziuadecj.ro és provincianews.ro oldalakon (http://ziuadecj.realitatea.net/cultura/atractii-spectaculoase-si-gustari-din-produse-specifice-unguresti-in-cadrul-zilelor-culturale-maghiare-din-cluj-in-perioada-22-25-august-2013–115914.html),  a Szabadság napilapban és www.szabadsag.ro   weboldalon (http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/archive%2CPArchiveArticleSelectedScreen.vm/id/94327/mainarticle/false/web/false/quick/false/ynews/falsehttp://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article,PArticleScreen.vm/id/94570),  valamint a társasági oldalakon.

A  KSH adatai szerint a Romániából érkező vendégeknek több mint 419 ezer  vendégéjszakát köszönhettek hazánk kereskedelmi szálláshelyei 2012-ben. Ezzel  Románia jelenleg a 10. legfontosabb küldőpiacunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*