Nagy Sanyi: Az egészség szolgálatában

Nagy megtiszteltetés érte Nagy Sándort, ugyanis a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete felkérte követének a mozgással, egészségneveléssel kapcsolatos kampányában. A Ferobox Event öklözője természetesen egy pillanatig sem gondolkozott az ajánlat elfogadásán, főleg, hogy már több ilyen rendezvényen is ott volt, ahol a gyerekekkel igen hamar megtalálta a közös hangot.

Nagy Sanyi

Nagy Sanyi

„Már az eddigi rendezvények során is nagyon szimpatikus volt Sanyi hozzáállása az ügyhöz, ráadásul meg tudta szólítani a gyerekeket” – foglalta össze Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója azt, hogy miért pont az ökölvívóra esett a választásuk.

„A gyermekek és felnőttek, fiatalok és idősek általános egészségmegőrzésével is foglalkozunk többek közt, melyet egészségneveléssel kapcsolatos oktatásaink, programjaink megvalósításával érünk el például szűrések, előadások és vetélkedők által. Az egészséges életmód egyik fontos része a sportolás, a testmozgás, mely népszerűsítése szerves része az egészséggel kapcsolatos programjainknak. Sanyi lesz az egészséges élet, a sport és a mozgás tökéletes megtestesítője.”

„Nagyon meglepődtem, amikor Kriszta felkért erre a szerepre, aztán amikor túltettem magam a meglepetésen, természetesen azonnal igent mondtam”– árulta el a veretlen bokszoló, aki nemrég Szentesen magyar bajnoki övet szerzett cirkálósúlyban. „Hatalmas megtiszteltetés a felkérés, amit szívesen vállalok.”

„Az egészséges életmód, a rendszeres mozgás és orvosi szűrés mellett minden sportolónak ki kell állnia. De nekem nemcsak ez tetszik ezekben a rendezvényekben, hanem az, hogy ez egy igazi családi program.”

Sanyi nagy bánata, hogy áprilisban nem lehetett ott a Vöröskereszt legutolsó akcióján.

 „A sérülésem miatt sajnos még korai lett volna elmenni, de remélem, hogy a következő rendezvényen már részt tudok venni, mint nagykövet.”

A Vöröskereszt egyébként május 8-án ünnepli világnapját, a Csongrád megyei ünnepség pedig 9-ére esik, melynek keretében az aktív vöröskereszteseket kitüntetésben részesítik és Nagy Sanyi hivatalos követté válik.

Fotó: Hrotkó Bálint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*