Nagy autósport sztárok SlovakiaRingen

Néhány napja Budapesttől 160 km-re a dunaszerdehelyi SlovakiaRingen meglehetősen nagy autósport sztárok rótták a köröket a FIA GT Series negyedik fordulóján. Lássunk néhány nevet, akik a programban szereplő autogram osztáson is jelen voltak.

Kétség nem férhet hozzá, ki a legismertebb. Sebastien Loeb kilencszeres rally világbajnok. Keresni sose kellett, ahol nagy a tömeg és sok a fényképezővillanás…
Már a pénteki hivatalos sajtótájékoztatón ott volt a Formula 1-et is megjárt Karun Chandhok. Ő 2010-ben a HRT F1 Team versenyzője volt, egy évvel később pedig a Lotusnál tudhatta magáénak tagságát. Nos, pár filctoll nála is elfogyott.
Stefan Rosina a szlovákok favoritja, aki 2005 óta nagytúrakocsis. A Dubai 24 órás autóversenyen is részt vett és számos GT 3, GT 1 megmérettetésen ott volt. “Stofi” a rajongóinak pólókat és energiaitalt adott az aláírása mellé.
Stéphane Ortelli a Le Mans 24 óráson 1995 óta indul, ha nem ugrott sorokat a szemünk a sajtóanyagában, azt olvassuk, hogy nem volt év ami eltelt volna számára “teljes napos” verseny nélkül.
Andreas Simonsen svéd GT versenyző és Sergei Afanasiev orosz GT autó pilóta nyerték a versenyt.
A pálya melletti sajtóteremben pörögtek az események, egy alkalommal Stephane Ratel a versenyt szervező SRO Motorsport Group vezetője Loebbel együtt ült asztalhoz, hogy az újságírók rendelkezésére álljon.
Forrás, Fotó:Sződy Zsolt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*