Murvára hajtanak a Maxx-os Mitsubishik

Maxx Race Team – ISEUM Rallye 2015, Szombathely

Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Órai Balázs – Órai-Tallér Zsuzska, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

A május 16-17-ei ISEUM Rallyen szintén képviseltetni fogja magát a Maxx Race Team. A csapat színeiben két páros is rajthoz áll: a Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás illetve az Órai Balázs – Órai-Tallér Zsuzska duó is az Országos Rallye Bajnokság első osztályában adta le nevezését. A Mitsubishi Lancer Evo IX R4-es alakulatok célja most is a tisztes helytállás, az eredményes szereplés.

Hofbauer Tamás: Már tavaly is rajthoz álltunk ezen a versenyen, igaz, akkor még csak a Murva Bajnokság részét képezte. A pályáknak így körülbelül 90%-át ismerjük, egyedül a Farkaserdő tartogat majd számunkra újdonságokat.

Nagyon szeretjük a murvát, de ez a futam mégsem tartozik a kedvenceink közé. Olyan a szakaszok nyomvonala, hogy derékszögű kanyarok vannak egymás hegyén-hátán, ez pedig annyira nem nyerte el a tetszésünket tavaly. Persze ez nem baj, biztos vagyok benne, hogy így is nagyon izgalmas és élvezetes versenyünk lesz a hétvégén.

Miskolcon technikai probléma miatt adtuk fel a küzdelmeket, de mostanra úgy néz ki, minden gondot orvosolt a csapat. A Mitsubishi egy új szervoszivattyút kapott, s a teszten szerzett tapasztalatok alapján úgy néz ki, hibátlanul működik minden. Bízunk benne, hogy se ez, se más probléma nem fog előjönni az ISEUM Rallyen, és sikerrel tudjuk abszolválni a futamot. Akárcsak az előző fordulót megelőzően, most is az lenne az elvárásunk magunkkal szemben, hogy a TOP10-ben végezzünk – s ezért minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni! 

Órai Balázs: A korábbi években is rajthoz álltam már ezen a futamon, csak akkor még kétkerék-meghajtású autóval. A mostani verseny lesz az első alkalom, hogy négykerekes autóval vesszük majd be a murva nyújtotta akadályokat.

Minden évben a szombathelyi futam jelenti a versenyszezon fénypontját. Markó Tibor mindig kiváló futamokat rendez, magas minőségű kiszolgálással, kiváló pályákkal. A másik ok, amiért szeretem, az pedig az, hogy hagyományosan a feleségemmel állok rajthoz itt.

Pozitívan állunk a rendezvény elé, hiszen nagyon jó tapasztalatokat szereztünk a csütörtöki tréningen. Az eredmény tekintetében konkrét elvárásokat nem fogalmaztunk meg magunkkal szemben pont azért, mert ilyen kategóriájú kocsival most megyünk először murvás terepen. Cél a cél, a jó hangulat, és a biztató részeredmények.