Cél a CEZ-ben minél előrébb végezni

Interjú Juhász Csabival a szlovén 54º RALLY DEL FRIULI VENEZIA GIULIA előtt.

Juhász Csaba – Juhász Zsolt Mitsubishi EVO X. – Juhász Média Kft. 54º RALLY DEL FRIULI VENEZIA GIULIA 2018.08.08-31.09-01.

Az 54º RALLY DEL FRIULI VENEZIA GIULIA verseny vár rád, és csapatodra augusztus utolsó hétvégéjén.   31-én egy “Purzus” nevű 15 kilométeres szakasz, és egy bő 1 kilométeres városi gyors vár rátok. Ezek még fényes nappal lesznek megtartva. A “Purzus” első gyors után levezetés lesz nektek a városi gyors vagy azért oda oda léptek majd a gáznak? – Nagyon nehéz, technikás pályák van ezen a versenyen. Már az elején megpróbálunk egy jó tempót autózni, mert a holnapi rajtsorrend a mai eredményektől függ. A belvárosi szakaszt is komolyan vesszük. Az is bele számít az értékelésbe.

Szeptember elsején már hat gyorsot mérnek majd rátok a rendezők, amiben 15-21 kilométeres gyorsokon fogtok megküzdeni a versenyzőtársakkal. Miért is ezen indultok, hisz a Barum rally is tervben volt nektek, vagy akár a Nova Gorica rally? – Sajnos a Barum Rally-ra nem jött össze az a támogatói csoport, amire szükség lett volna, ahhoz, hogy részt tudjunk venni a versenyen. Ez a verseny egyébként is tervben volt, mert a CEZ Bajnokság része. Második helyen vagyunk a CEZ Production Cup-ban, szeretnénk év végén a dobogón állni, ezért vagyunk most itt, hogy pontokat szerezzünk.

A két versenynap alatt 118 versenykilométer vár rátok, ami nem is oly sok, viszont van olyan, ahol 1000 méter magasan lesztek. Mi is a cél ezen a versenyen  – Mivel más Mitsubishi nem indul rajtunk kívül, ezért nincs kivel összemérni magunkat. Próbálunk egy jó tempót autózni, hiba nélkül és a CEZ-ben minél előrébb végezni.

Esőt jósolnak szombatra. Remélem így is lesz, és akkor jól fogunk szórakozni, mert ez a sok szűk lassú kanyar nem fekszik a Mitsubishinek.

 

– Hajósi Miklós –