Muresan küzdelmes versenyre számít vasárnap

H-Moto_Muresan_Jerez_szombat_kep1Hiába alakult biztatóan a pénteki nap Robert Muresan számára a FIM Superstock 1000 Kupa jerezi fordulóján, szombaton rengeteget szenvedett a gumikkal és a motor hátuljával a H-Moto Team versenyzője, így csak a 13. helyre tudta magát kvalifikálni. A román pilóta ugyanakkor bízik benne, hogy egy küzdelmes verseny végén így is jó eredményt érhet el kedvenc pályáján.

Robert Muresan önbizalomtól duzzadóan érkezett meg Jerezbe, a Superbike világbajnokság betétsorozataként rendezett FIM Superstock 1000 Kupa aktuális állomására, a spanyolországi helyszín ugyanis a fiatal pilóta abszolút kedvencének számít. Pénteken ennek megfelelően a kiváló negyedik helyen zárt a magyar H-Moto Team versenyzője, ám azt már akkor is érezni lehetett, hogy az abroncsokkal adódhatnak problémák. Ez szombaton aztán még inkább kijött, a román rengeteget szenvedett velük és a motor hátuljának csúszkálásával, így a délutáni időmérőn mindössze a 13. rajthelyet tudta megszerezni.

A 23 éves pilóta érthető módon csalódottan nyilatkozott a nap végén, ugyanakkor bízik benne, hogy a mérnökeivel karöltve tudnak még javítani a motoron a holnapi versenyre, amelyen nagy küzdelemben még így is elérhet egy jobb eredményt a bajnokság összetett pontversenyében a 13. pozíciót elfoglaló motoros.

Robert Muresan
„Annak ellenére, hogy a mérnökökkel együtt keményen dolgoztunk a probléma megoldásán, sajnos a BMW nem működik túl jól az új specifikációjú Pirelli gumikon, s emiatt nagyon sokat szenvedtem a motor hátuljával. Noha a második szektorban egész jó időket értünk el, viszont az első és harmadik szakasz kanyarjaiban nagyon csúszkált a gép, s ezzel sokat veszítettünk. Muszáj továbbra is keményen dolgoznunk, hogy megpróbáljunk javítani a beállításokon holnapra. A bemelegítő edzés nem segíthet ebben sokat a másfajta időjárás miatt, így csakis a verseny számít. A 13. rajthely nem egészen az, amiben reménykedtünk, de továbbra is bízom benne, hogy óriási küzdelemben egy jó versenyt teljesíthetünk.”