Muresan: „Hiszem, hogy holnap harcba tudunk szállni egy top10-es helyezésért”

Szombaton a harmadik szabadedzéssel és az időmérő edzéssel folytatódott Misanóban a FIM Superstock 1000 Kupa idei negyedik fordulójának programja. A H-Moto Team versenyzője, Robert Muresan az előző napot a 14. helyen zárta, és noha szombaton tudott javítani saját legjobb köridején, ám a többiek is így tettek, így végül az időmérőn is a 14. helyet sikerült megkaparintania.

A magyar csapat BMW S1000RR versenygépét megülő román pilóta számára egyedül az lehet bosszantó, hogy ma reggel a harmadik szabadedzésen jobb időt futott (1:40.595), mint a késő délutáni időmérőn (1:40.811), és ha utóbbi etapban is hozta volna saját korábbi legjobbját, akkor vasárnap a 12. helyről kezdhetné meg a 14:15-kor elrajtoló versenyt, amit az Eurosport2 élőben közvetít.

A sportban viszont nincsen ha, így Muresannak marad a 14. hely a rajtrácson, míg így éppen az a Németh Balázs indulhat a 12. helyről, akit idehaza a H-Moto Team is támogat, ám a FIM Superstock 1000 Kupában az olasz Pedercini Racing Team egyik Kawasaki ZX10R típusú versenygépét terelgeti.

Muresan célja a hétvégét megelőzően még a top5 volt Misanóban, ám most már egy top10-es befutóval is beérné, ami tegyük hozzá: még mindig kiemelkedően jó eredménynek számít ebben a 29 főt felvonultató, rangos nemzetközi mezőnyben.

Robert Muresan
„Ma használt gumikon kezdtem meg az időmérőt. Aztán, amikor felraktuk az új gumikat, problémáink adódtak a motor elejével, és hirtelen nem volt jó az érzés. Forgalomba is kerültem, és néhányan feltartottak, de ez sajnos előfordul olykor. Nem vagyunk elégedettek a 14. hellyel, de bízunk magunkban és a motor beállításaiban, és hiszem, hogy holnap harcba tudunk szállni egy top10-es helyezésért.”