Muresan fél másodpercre a top10-től

 A H-Moto Team versenyzője, Robert Muresan szombaton előzőnapi helyezésén ugyan nem tudott javítani Jerezben, a FIM Superstock 1000 Kupa idei záró fordulóján, de időeredményén igen, hiszen egy körön több mint egy másodpercet gyorsult, amelynek köszönhetően abszolút lőtávon belülre került a top15-höz képest, sőt, a 10. helytől is csak fél másodperc választotta el a nap végén.

A magyar csapat színeiben idén a román Superbike bajnoki címet már begyűjtő pilóta szombaton a remeknek mondható 14. helyen kezdett a jerezi második szabadedzésen, jó nyolc tizedmásodpercet javítva előzőnapi első időmérőn futott legjobbján. Délután, a második időmérőn ugyan minimális mértékben még tovább tudott gyorsulni, fenntartva ezzel a tőle megszokott folyamatos fejlődést, ám 1:46.701-es ideje is csak a 17. rajtpozíció megszerzésére volt elég a vasárnapi futamot illetően.

A rajthely tehát nem álomszerű, a pontszerzés viszont reális, elég csak egy pillantást vetni a köridőkre, amik egyből elárulják számunkra, a 10. és a 17. hely között csupán fél másodperc volt a különbség ezen a napon, ami még a motorsportokban sem jelentős, pláne nem behozhatatlan differencia. Muresan nemcsak ezért bizakodó a futamot illetően, hanem azért is, mert reggel rendezik azt, és a szabadedzések 13., illetve 14. helye is azt mutatja, a hűvösebb reggeli idő fekszik a H-Moto Team jerezi setupjának.

A 10 óra 30 perckor kezdődő futam felvétele 13:00-tól az Eurosporton lesz megtekinthető.

Robert Muresan:-„Nem volt rossz napunk, hiszen sikerült nagyobb fejlődést elérnünk a motorral. Az egyedüli problémánkat az jelenti, hogy a szombat délutánihoz hasonló meleg időre még nem találtuk meg az ideális beállításokat, de a lényeg, hogy a hűvösebb, reggeli időben jól megy a motor, és a futamot délelőtt 10:30-kor rendezik, ami nekünk kedvezhet. Ami a vasárnapi esélyeinket illeti, továbbra is biztos vagyok benne, hogy a top15-ben tudunk végezni, mert a rajtjainkon is javítottunk, és eleve csak fél másodpercre vagyunk a 10. helytől is, úgyhogy alig várom a versenyt, ami ezzel együtt nehéznek ígérkezik.” 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*