Muresan a jó kezdés után továbbra is bizakodó

Pénteken 30 Celsius fokos hőség és 45%-os páratartalom fogadta a pilótákat Misanóban, a FIM Superstock 1000 Kupa idei negyedik fordulójának helyszínén, ami fizikailag elég megterhelővé tette a mai nap két szabadedzését, ám a magyar H-Moto Team versenyzőjét, Robert Muresant ez a legkevésbé sem zavarta.

A román pilóta egyik kedvenc pályáján versenyez a hétvégén, és néhány apróbb problémát és kellemetlenséget leszámítva, összességében pozitív első napot zárt az olaszországi ringen, ahol korábban már a gyorsasági-motoros világbajnokság, valamint a Superbike világbajnokság tagjaként is megfordult. A hétvége kezdete előtt Muresan a top5-öt célozta meg magának, és az első nap végén sem adja alább ezen célkitűzését; továbbra is bízik benne, hogy vasárnap értékes bajnoki pontokkal tudja megörvendeztetni csapatát.

Robert Muresan
„Pozitív első napot zártunk ezen a csodálatos pályán, Misanóban. Nagyon nagy a hőség és a páratartalom, ami megnehezíti a dolgunkat, de ez mindenki igaz. Magas célkitűzésekkel vágtam neki ennek a hétvégének, és az első nap végén bizakodó vagyok, hogy ezeket vasárnap sikerül majd megvalósítanunk. Ma az első szabadedzésen volt egy bosszantó problémánk a transponderrel, ami miatt nem tudtunk úgy dolgozni a beállításokon, ahogy szerettünk volna, ám ennek ellenére azért hasznos munkát végeztünk, hiszen elöl és hátul is kipróbáltunk egy új futómű-beállítást. Az első szabadedzést a 13. helyen zártam, de délután sikerült javítanom egy picit, és 11. lettem. Holnap további beállításokat fogunk kipróbálni, mert szeretnék tovább gyorsulni, és az időmérőn egy kedvező rajtpozíciót szerezni. Bízom benne, hogy vasárnap sikerülni fog újabb értékes pontokat szereznem a csapatnak.”