Családi nap, és tapasztalatszerzés a Hungaroringen, míg Romániában újabb győzelem

Amíg Robert Muresan Romániában saját bajnokságában vitézkedett, addig Bódis Richárd és Kovács Bálint a MAMS gyorsasági bajnokság hungaroringi futamán szerepeltek. A versenyen kívül is akadt látnivaló, ugyanis a csapat már hagyományosnak nevezhető családi napját rendezte, érdekes programokkal, sok látogatóval a paddockban.

 Bálint2

Robert Muresan a Román bajnokság első futamán nem tudott indulni, ám az előző hétvégi és mostani szereplésével szépen zárkózik fel a bajnokság pontversenyében. Roby megküzdött a hőséggel, a pályán 50 fok volt, ám őt ez nem hátráltatta, a negyedik fordulóban megindította a hajrát és az első helyen hozta be a BMW-t. Per pillanat az összesített pontversenyben a második helyen áll, 15 ponttal lemaradva az elsőtől.

 

Kovács Bálint számára igencsak tanulságosan zárult a hétvége. A fiatal versenyző négy motor nyergében fordult meg a két nap alatt, nem feltétlenül tervezetten. Szombaton az „alap” motornak számító KTM erőforrása felmondta a szolgálatot, a hengerfej problémát nem sikerült időben orvosolni, így Bálint egy tavalyi EJC-s gépen kezdte meg a vasárnapot. Itt is adódtak technikai problémák, a váltórudazat rakoncátlankodott, ám végül sikerült megfelelően beállítani, összehozni a motort. Ezzel teljesített három edzést a pilóta, az időmérőn a tízedik helyet megszerezve. Következett a futam, ami nagyon rövid ideig tartott, mert a kettes kanyarban kilökték a fiatal fiút, aki ezek után kénytelen volt feladni versenyét. A motor megsérült, de Kovács Bálint mégsem kesergett, hiszen előző este lehetőséget kapott egy 1000 cc-s motor tesztelésére, az ominózus futam után pedig R6-os 600-as gépre is felülhetett. Ezek a tapasztalatok nagyon jó felkészülésnek bizonyultak a következő ADAC Junior Cup fordulóra.

 Ricsi1

Bódis Richárd a csapat Kawasaki ZX10-es versenymotorját vitte táncba szombaton, és igen csak jól sikerült az összebarátkozás, hiszen Richárd már az első pillanatoktól fogva versenyképes időket tudott motorozni, azon a Hungaroringen, ahol már régóta nem szerepelt. A Magyar Kupa időmérő edzésén sikerült a pole-t megszerezni, és a népes rajtrács első helyéről nekivágni a futamnak. A versenyen aztán az EJC-ben szépen teljesítő versenyzőt is utolérte a technika ördöge: az első körben a motor erejét vesztve megállt alatta – valószínűleg üzemanyag ellátás probléma lépett fel. Nyilvánvalóan soha nem kellemes az első helyről feladni egy versenyt, Ricsi mégis bizakodó volt, elmondása szerint nagyon hálás a lehetőségért, és várja a következő találkozást a Kawasakival!

 

A paddock területén eközben a partnerek és a látogatók szorítottak a versenyzőknek, valamint a H-MOTO nap keretein belül megcsodálhatták Szántó Niki drift autóját, a kiállított Kawasaki motorokat, illetve a csapat többi motorját. Kötetlen beszélgetések, jókedv, vidám hangulat jellemezte a csapat második alkalommal megrendezett hungaroringi eseményét. Köszönjük a résztvevőknek, hogy ellátogattak eseményünkre!