Működött a taktika, Michelisz dobogóra állhatott Sonomában

A hosszú nyári szünet után az Egyesült Államokban rendezték meg a FIA Túraautó-világbajnokság idei 17-18. fordulóját. A Zengő Motorsport versenyzőjének, Michelisz Norbertnek rögtön egy motorcserével indult a hétvégéje és ezzel a szabályok értelmében a rajtrács végére került az első futamon. Az időmérő edzésen így a második verseny rajtpozíciójára kellett koncentrálni és ez kiválóan sikerült, hiszen a 7. helyen végzett a Q2-ben és ezzel a negyedik rajthely lett az övé a vasárnapi második futamon.

Az első versenyen Norbi a 21. helyről várta a startot, az élről Tom Chilton és Yvan Muller indulhattak, de a második sorban ott volt a gyári Honda versenyzője, Tiago Monteiro, aki az első kanyarban megelőzte a francia világbajnokot. Norbi nem tudott javítani az első körben és az utolsó helyre csúszott vissza. Ahogy azt várni lehetett Norbi kímélte a technikát és a második futamra koncentrált, hogy az autó a lehető legjobb állapotban lehessen ott a rajtrácson. A versenyt a pályafutása első világbajnoki futamgyőzelmét megszerző Tom Chilton nyerte meg, Monteiro lett a második, a világbajnoki pontverseny éllovasa, Yvan Muller pedig a harmadik.

Az első futam végeredménye:

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13009&circuitid=73&series=WTCC&venue=USA&circuit=Sonoma&resultfile=wtc8

2A második verseny pole pozíciójából Mehdi Bennani, mellőle Gabriele Tartquini indulhatott. A második sorból a 2012-es világbajnok, Robert Huff és Michelisz Nobert várhatta a zöld jelzést. Ahogy várni lehetett Tarquini átvette a vezetést Bennanitól és gyorsan az élre állt. Norbi a második körben megelőzte Huffot és feljött a harmadik pozícióba, mögötte Nash és Muller vívtak szoros csatát egymással. Michelisz közben megfutotta a verseny leggyorsabb körét, de nem tudott támadási pozícióba kerülni Bennanival szemben.

A háromszoros világbajnok a negyedik körben előzte meg a Bamboo versenyzőjét és elindult Norbi után. Négy körrel a vége előtt Muller megérkezett Micheliszre és nagyon agresszívan támadta a Zengő Motorsport versenyzőjét. Michelisz nagyon okosan védekezett, minden pillanatban benne volt az előzés lehetősége, de végül megtartotta a harmadik helyet. Michelisz ezzel ötre növelte idei dobogós helyezéseinek számát. A 13 körös versenyt Tarquini nyerte meg, aki a Honda második győzelmét szerezte meg a 2013-as szezonban, másodikként a poleból induló Bennani fejezte be a futamot.

A második futam végeredménye:

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13009&circuitid=73&series=WTCC&venue=USA&circuit=Sonoma&resultfile=wtc9

A világbajnoki pontversenyt Yvan Muller vezeti 343 ponttal, Tarquini a második 199 egységgel. Michelisz Norbert 126 pont szerzett és a ponttáblázat 8. helyén áll.

A FIA Túraautó-világbajnokság két hét múlva Japánban, Szuzukában folytatódik.

Michelisz Norbert nyilatkozata megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

http://www.zengomotorsport.hu/hu/honda_unnep_sonomaban_norbi_ismet_dobogon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*