Mosolygós napok a Vaterán– rekordösszegű céges és magánfelajánlás a Mosoly Alapítvány jótékonysági licitjén

 Ma indult el a Mosoly Alapítvány mintegy 20 éves történetének első online jótékonysági aukciója a Vaterán, amelyen 4,4 millió forint összértékű magán- és céges felajánlásra lehet licitálni. Az árverés, amelynek teljes bevételét a Mosoly Alapítványnak ajánlották fel az adományozók, december 3-áig tart, és a http://www.vatera.hu/mosolyalapitvanyaukcio oldalon nyomon követhető. Az értéktárgyak között megtalálhatók a Watch de Luxe által bevizsgált nagy értékű karórák, a Leitz-Hungaria Leica fényképezőgépei, illetve a Bang & Olufsen dán prémium audiovizuális márka termékei is.

Az 1996 óta működő Mosoly Alapítvány a súlyosan beteg kisgyermekek lelki felépülését támogatja. Szakembereik a kórházak dolgozóival együttműködve hiánypótló szolgáltatásokkal – ingyenes mese- és művészetterápiás foglalkozásokkal, valamint élményprogramokkal – egészítik ki és teszik teljesebbé a beteg és lelki traumát átélt gyermekek gyógyulását.

A Mosoly Alapítvány terápiáin és élményprogramjain az elmúlt 18 évben körülbelül 10.000 gyermek vett részt. A legutóbbi 2014/15-ös programévben több mint 330 terápiás foglalkozást tartottak a „mosolyterapeuták” 860 kis betegnek. A Mosoly Alapítvány aktuális tevékenységéről itt olvashat.

Ebben az évben a Mosoly Alapítvány forrásteremtő (fundraising) tevékenysége két új elemmel bővült.

A segítő szándékú magánemberek és vállalatok – itt megtekinthető – rekordösszegű, 15 millió forintot meghaladó felajánlásainak egyik részét a Vaterán ma elindult online jótékonysági árverésen, a másikat pedig egy gálavacsorával és dzsesszkoncerttel egybekötött „offline” jótékonysági aukción küldi „kalapács alá” az alapítvány.

A jótékonysági árverésre 2015. december 8-án a Bálna Budapest Kulturális Központban kerül sor, az itt licitre bocsátott tárgyakról az év végi aukciókat bemutató www.42mosoly.hu oldalon tájékozódhat. Mind az online, mind az offline aukció bevételei a beteg gyermekek mihamarabbi gyógyulását segítik.

„Köszönjük a Vaterának, az aukció szervezőinek és az árverésre bocsátott tárgyak felajánlóinak, hogy támogatásukkal hozzájárulnak a Mosoly-terápiák létrejöttéhez, a súlyosan beteg gyerekek lelki gyógyulásához. A Mosoly munkája – a beteg gyerekek és családjuk lelki támogatása – minden tekintetben hiánypótló. Hasonlóan mély terápiás munkára a magyar egészségügyben nincs mindig elég kapacitás” – hangsúlyozta Adorján Katalin alapítványi vezető

A ma elindult online licit lebonyolításához szükséges technikai hátteret Magyarország legnagyobb online aukciós piactere, a Vatera biztosítja.

A Vatera 2008 óta szervez rendszeresen kiemelt karitatív aukciókat. Az elmúlt években több mint 50 jótékonysági árverés zajlott a portálon, amelyekből mintegy 50 millió forint gyűlt össze a támogatott szervezetek számára.

A Vatera.hu Kft. Magyarország legnagyobb online piactere, a hazai elektronikus kereskedelem egyik legfontosabb szereplője. Az online piactér 2000-ben kezdte működését azzal a céllal, hogy segítse az eladók és a vevők egymásra találását.