Módosul a 35-ös busz útvonala Csepelen, a Corvin-csomópont térségében

2013. július 1-jétől, hétfőtől a 35-ös buszok útvonala egyszerűsödik, Csepelen a Corvin út helyett az Ady Endre úton közlekednek mindkét irányban. A módosításnak köszönhetően rövidül az út Csepel és Pesterzsébet illetve Soroksár között. A buszok a korábbi útvonaluktól rövid gyaloglással elérhető Ady Endre úton, a Papírgyár és Védgát utca megállókban állnak meg a felhagyott megállók helyett.

 

2013. július 1-jétől a XXI. kerületben a 35-ös buszok is a 36-os, a 148-as, a 151-es és a 948-as buszokkal megegyezően, az Ady Endre úton közlekednek Csepel belvárosa és Pesterzsébet között. A buszok az Ady Endre úton a Papírgyár és a Védgát utca megállókban állnak meg mindkét irányban.

 A buszok az Ady Endre út és a Védgát utca kereszteződésénél, valamint az Ady Endre út és a Kossuth Lajos utca találkozásánál található csomópont között nem érintik a Védgát utca – Corvin út – Weiss Manfréd út – Kossuth Lajos utca útvonalat. Az itt található, eddig csak a 35-ös busz által érintett megállóhelyek megszűnnek.

A Budapesti Közlekedési Központ társadalmi egyeztetés keretében tett javaslatot 2013. január végén a 35-ös busz útvonalának módosítására, tekintettel arra, hogy a Corvin út és a Weiss Manfréd út térségében a vasúti iparvágányok jellegzetes, hosszabb útzárakat okozó forgalma sokszor feltartóztatja az autóbuszokat, melyek így nem tudják tartani a menetrendjüket és jelentős késésekkel tudtak csak közlekedni egyes napszakokban. Az útvonal-módosítás lehetővé teszi, hogy a részben azonos útvonalon közlekedő 35-ös és 36-os buszok menetrendjét össze tudjuk hangolni és a menetrendi hangolást a buszok a valóságban is tartani tudják, így általánosságban növekszik Csepelen a helyi közösségi közlekedés színvonala. A társadalmi egyeztetés során a július 1-jén bevezetendő változat kapta a legnagyobb számú támogatást. A BKK minden hálózati szintű tervezett tömegközlekedési változást a Fővárosi Közgyűlés vonatkozó rendelete értelmében társadalmi egyeztetésre bocsát. A lezárt és folyamatban levő egyeztetések a BKK honlapján az alábbi címen érhetőek el: http://www.bkk.hu/tomegkozlekedes/tarsadalmi-egyeztetes/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*