MLP: a kormány diktatúrákkal építi kapcsolatait

A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint Orbán Viktor kormányfő Ilham Aliyev azeri elnök, azaz egy elnyomó diktatúra vezetője előtt “hajlong”, s ezzel Magyarország minden állampolgárát megalázza.

    Fodor Gábor, az ellenzéki párt elnöke kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében az azeri elnök budapesti látogatásáról szólva kiemelte: miközben az Orbán-rendszer harcot hirdet az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió ellen, és hazugsággal, magyar ügyekbe való beavatkozással vádolja nyugati szövetségeseit, addig diktatúrákkal építi a kapcsolatait. Szerinte ezt is sikertelenül teszi, hiszen a magyar-azeri gazdasági kapcsolatok jelentéktelenek: kevesebb, mint a magyar külkereskedelmi áruforgalom 0,5 százalékát teszik ki.
“A magyar kormányhoz köthető érdekkörök és az azeri diktátor nagy valószínűséggel valóban üzletelnek, csak ennek semmi köze Magyarország fejlődéséhez, annál inkább a korrupcióval szerzett magánvagyonok gyarapításáról szól ez a kapcsolat. A korrupt azeri és magyar kormány egymásra talált” – írta a független országgyűlési képviselő, hozzátéve: Magyarországnak az Európai Unióval való kapcsolatok helyrehozására kellene koncentrálnia.

Forrás:MTI