Bernáth Éva a Team Phoenix csapat bikini fitnesz versenyzője, aki tavaly a WBPF szövetségnél Európa-bajnoki ezüstérmes volt. Idén már gőzerővel készül az őszi szezonra, különös tekintettel a Superbodyra. Egy versenyző számára kiemelkedően fontos, hogy kiváló minőségű, fehérjedús ételeket fogyasszon a felkészülése alatt, hiszen itt tényleg minden gramm számít. A személyi edző elárulja, hogyan készül a fitneszversenyre, továbbá egy nyári finomság receptjét is megosztja, amelyet életmódváltás során is fogyaszthatunk.

– Ahogy tavaly is, idén is a ToTu tojástermékek teszik ki az étrendem egy fontos részét. Tojásfehérjeléből nagyon finom, diétás palacsintát készítek, ToTu italt használok tej és növényi tej helyett, rántottát készítek vacsorára. A tojásfehérjekrém pedig édesen és sósan is elkészíthető, ha salátaöntet fűszerkeverékkel vagy fehérjeporral keverem el. Nagyban megkönnyítik a felkészülésemet, hiszen minőségi és finom ételeket fogyasztok a diétám alatt – árulta el néhány titkot versenyfelkészüléséből Bernáth Éva.
– Minden fejlesztés, kutatás annyit ér, amennyire az eredménye hasznosítható. Mi nagyon büszkék vagyunk rá, hogy olyan tojásfehérje-innovációk születhetnek a kutató helyeinken, amelyek mind a hobbi sportolók, mind a verseny sportolók étrendjébe bekerültek. Büszkék vagyunk Bernáth Éva minden sikerére is, a receptjeit mint például a proteindús pisztáciás tiramisut pedig bűn lenne gasztro vonatkozásban is kihagyni – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.
Hűsítő és ízletes pisztáciás tiramisu hozzáadott cukormentesen és magas fehérjetartalommal:
Hozzávalók:
– 1 doboz ToTu extrán krémes tojásfehérje
– 1 üveg ToTu ital
– néhány darab hozzáadott cukormentes keksz
– egy adag kávé (eszpresszó)
– édesítő ízlés szerint (stevia vagy eritrit)
– 2 teáskanál pisztáciakrém
– 100 g málna
– pár szem pisztácia aprítani
Elkészítés:
A cukormentes kekszet mártsuk meg a kávéban, és törjük össze. Tegyünk egy réteget a tál aljába. Jöhet rá a krém réteg, amihez keverjünk el egy doboz ToTu tojásfehérje krémet 2 teáskanál pisztáciakrémmel, 1 adag eszpresszóval, 1 kis édesítővel, és öntsünk hozzá annyi ToTu italt, hogy krémes állagot kapjunk. Ezután rétegezzük a krém felét a keksz rétegre. Majd jön egy réteg málna (törjük össze egy kicsit). Jöhet rá még egy kekszréteg és a pisztáciás tojásfehérjés krém másik fele. A tetejét szórjuk meg aprított pisztáciával és liofilizált vagy friss málnával. Végül hűtsük le 1-2 órára, és élvezzük a finom ízeket!
Amdala.hu Amdala Magazin és Hírportál. Friss hírek, bulvár, sport, kultúra.