Mit együnk, hogy úgy nézzünk ki mint a fitnesz bajnokok?

Bernáth Éva a Team Phoenix csapat bikini fitnesz versenyzője, aki tavaly a WBPF szövetségnél Európa-bajnoki ezüstérmes volt. Idén már gőzerővel készül az őszi szezonra, különös tekintettel a Superbodyra. Egy versenyző számára kiemelkedően fontos, hogy kiváló minőségű, fehérjedús ételeket fogyasszon a felkészülése alatt, hiszen itt tényleg minden gramm számít. A személyi edző elárulja, hogyan készül a fitneszversenyre, továbbá egy nyári finomság receptjét is megosztja, amelyet életmódváltás során is fogyaszthatunk.

– Ahogy tavaly is, idén is a ToTu tojástermékek teszik ki az étrendem egy fontos részét. Tojásfehérjeléből nagyon finom, diétás palacsintát készítek, ToTu italt használok tej és növényi tej helyett, rántottát készítek vacsorára. A tojásfehérjekrém pedig édesen és sósan is elkészíthető, ha salátaöntet fűszerkeverékkel vagy fehérjeporral keverem el. Nagyban megkönnyítik a felkészülésemet, hiszen minőségi és finom ételeket fogyasztok a diétám alatt – árulta el néhány titkot versenyfelkészüléséből Bernáth Éva.

– Minden fejlesztés, kutatás annyit ér, amennyire az eredménye hasznosítható. Mi nagyon büszkék vagyunk rá, hogy olyan tojásfehérje-innovációk születhetnek a kutató helyeinken, amelyek mind a hobbi sportolók, mind a verseny sportolók étrendjébe bekerültek. Büszkék vagyunk Bernáth Éva minden sikerére is, a receptjeit mint például a proteindús pisztáciás tiramisut pedig bűn lenne gasztro vonatkozásban is kihagyni – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.

Hűsítő és ízletes pisztáciás tiramisu hozzáadott cukormentesen és magas fehérjetartalommal:

Hozzávalók:

– 1 doboz ToTu extrán krémes tojásfehérje

– 1 üveg ToTu ital

– néhány darab hozzáadott cukormentes keksz

– egy adag kávé (eszpresszó)

– édesítő ízlés szerint (stevia vagy eritrit)

– 2 teáskanál pisztáciakrém

– 100 g málna

– pár szem pisztácia aprítani

Elkészítés:

A cukormentes kekszet mártsuk meg a kávéban, és törjük össze. Tegyünk egy réteget a tál aljába. Jöhet rá a krém réteg, amihez keverjünk el egy doboz ToTu tojásfehérje krémet 2 teáskanál pisztáciakrémmel, 1 adag eszpresszóval, 1 kis édesítővel, és öntsünk hozzá annyi ToTu italt, hogy krémes állagot kapjunk. Ezután rétegezzük a krém felét a keksz rétegre. Majd jön egy réteg málna (törjük össze egy kicsit). Jöhet rá még egy kekszréteg és a pisztáciás tojásfehérjés krém másik fele. A tetejét szórjuk meg aprított pisztáciával és liofilizált vagy friss málnával. Végül hűtsük le 1-2 órára, és élvezzük a finom ízeket!