Minden a Bocuse d’Or döntőjéről

Széll Tamás Fotó: Juhász Melinda

Széll Tamás
Fotó: Juhász Melinda

Az MTVA csatornái egész nap tudósítanak a konyhaművészet legnagyobb versenyének fináléjáról

Idén Budapest a gasztronómia fővárosa! Május 11-én kerül sor a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjére, amiben Széll Tamás a magyar versenyző is részt vesz csapatával. A verseny igazi különlegessége a magyar helyszín mellett, hogy a nemzetközi séfek és csapataik kimondottan magyar alapanyagokból készítik el fogásaikat.

Május 11-én több alkalommal is tudósítanak a közmédia rádió és televízió műsorai a helyszínről. A nézők együtt szurkolhatnak Széll Tamásnak és a magyar csapatnak Borbás Marcsival, a Gasztroangyal műsorvezetőjével. Marcsi jelen lesz a legizgalmasabb pillanatoknál az első tálalástól kezdve a feszült eredményhirdetésen át egészen az esemény gálájáig. A Kossuth Rádió Közelről című műsora egy másfél órás élő adással jelentkezik a versenyről.

Este 20:40-től a Bocuse d’Or – Az ízek forradalma címmel egy 26 perces műsort sugároz a Duna tévé a gáláról.

Május 15-én a pedig a rádió Korkóstoló című műsora – mintegy desszertként – a konyhaművészet legjavát tálalja gasztrokulturális magazin formájában.

A Bocuse d’Or európai döntőjét a Belvárosi Piacon kialakított szurkolói központban mindenki nyomon követheti, ahol az óriáskivetítő meccshangulatot-, míg a piac valódi- és megízlelhető gasztroélményt kölcsönöz a legrangosabb szakácsversenynek.

Idén Budapest a gasztronómia fővárosa, a közmédia pedig bemutatja a magyar konyhaművészet legérdekesebb történeteit és legpompásabb ízeit.  Nem csupán a tálaláson múlik minden és a konyhában is zajlanak „késhegyre menő” ütközetek!