Michelisz Moszkvában is a dobogón ünnepelhetett

A túraautó-világbajnokság hatodik versenyhétvégéjét rendezték meg a hétvégén Oroszországban. A moszkvai forduló összerázta a mezőnyt és szoros versenyeket hozott. A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert a szombati időmérő edzésen megszerzett negyedik helye után a vasárnapi futamokon is kiválóan szerepelt. Legjobb Hondás versenyzőként 27 egységet gyűjtött Moszkvában. A magyar pilóta Szlovákia, Magyarország és Ausztria után Oroszországban is dobogóra állhatott és feljött a FIA WTCC pontverseny 6. pozíciójába.

R1: Az első helyről induló Yvan Muller megtartotta vezető helyét Tom Coronellel szemben. A második sorból startoló Robert Huff és Michelisz Norbert helyet cseréltek és Norbi feljött a 3. pozícióba. Az 5-6. helyen a Lada versenyzője, James Thompson és Gabriele Tarquini következtek.

A középmezőnyben Barth és NG balesete miatt pályára küldték a Safety Car-t, majd piros zászlóval féle is szakították a futamot, mert az emelő teherautó elromlott az első kanyar bukóterében és ott is ragadt. Az újraindítás után az emelő autó miatt az első kanyarban a futam leintéséig a sárga zászló miatt nem lehetett előzni.

A mezőny a biztonsági autó mögül vágott neki a hátralévő 10 körnek, Az élen Muller, Coronel, Michelisz, Huff, Thompson és Tarquini haladtak és ez az újraindítás után sem változott. Öt körrel a vége előtt Coronel elkezdte támadni a háromszoros világbajnok, Mullert. A dobogó harmadik fokáért Michelisz és Huff külön csatát vívot. A 2012-es világbajnok a teljes futam alatt fél másodpercen belül autózott a magyar versenyzőhöz képest, de nem talált rajta fogást. Az első oroszországi futamot Muller nyerte meg a BMW-s Coronel és a Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert előtt, aki idén negyedik alkalommal állhatott fel a dobogóra.

Az első futam végeredménye: http://www.mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13006&circuitid=65&series=WTCC&venue=Russia&circuit=Moscow&resultfile=wtc8

R2: A második futamon Mehdi Bennani és Michel Nykjaer startolhatott az első sorból, Michelisz Norbert a 6. helyről várhatta az indulást. Az állórajtot Bennani kapta el a legjobban és nagy előnyre tett szert már az első körben. Nykjaer megtartotta második helyét, de mögötte nagy kavarodás alakult ki. Michelisz Norbi három pozíciót veszített és a 9. helyen állt az első kör végén. Coronel kihasználta a BMW erősségét és a 8. helyről az ötödikre ugrott előre.

A negyedik körben a célegyenes végén öt autó került egymás mellé. Thompson Coronel, Tarquini, Muller és Huff akartak egyszerre elfordulni az első kanyarban ebből az előbbi hármas húzta a rövidebbet és a bukótérbe sodródtak. Michelisz a „hármas” kicsúszásának köszönhetően Oriola mögött a hatodik helyen haladt. Az élen Nykjaer utolérte Bennanit és a célegyenes ráfordító kanyarban megpróbálta megelőzni a BMW-s versenyzőt, aki kitessékelte a dánt a pályáról. A kettejük párharca végül a 7. körben dőlt el, amikor Nykjaer a kanyargós részén vette át a vezetést Bennanitól.

A második versenyt Nykjaer nyerte meg, aki Marokkó és Ausztria után idei harmadik futamgyőzelmét aratta. Muller a 10. helyről rajtolva ért fel a dobogóra és másodikként fejezte be a futamot Huff előtt. Michelisz Norbert az ötödik helyen ért célba.

A második futam végeredménye: http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13006&circuitid=65&series=WTCC&venue=Russia&circuit=Moscow&resultfile=wtc9

A FIA WTCC pontversenyében Yvan Muller áll az élen 246 megszerzett ponttal, aki már fél távnál a világbajnoki cím küszöbén áll. A francia előnye 113 egység Gabriele Tarquinivel szemben, aki 133 pontot gyűjtött eddig. Michelisz Nobert számára jól alakult az oroszországi forduló és 90 ponttal a tabella 6. helyére zárkózott fel.

Michelisz Norbert: Jó kis futam volt, nagyon örülök a harmadik helynek. A reggeli bemelegítés után nem számítottam arra, hogy önerőből harcolhatunk a dobogóért. Reménykedtem az esőben, de be kell, hogy lássam, eső nélkül is jól működött az autó. Nagyon örülök ennek a dobogónak, mert ez a negyedik versenyhétvége ahol sikerül elcsípni egy dobogós helyezést, nagyon élveztem a verseny minden egyes percét.

A világbajnoki sorozat három hét múlva az idei utolsó európai versenyhétvégével, Portugáliában folytatódik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*