Michelisz megismételné a 2010-es bravúrt és győzni megy Makaóba

Utolsó állomásához érkezett a 2013-as FIA Túraautó-világbajnoki sorozat, amelyet a legendás makaói versenypályán rendeznek meg a hétvégén. Az idei szezonra Hondára váltó magyar csapat, a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert a FIA WTCC pontverseny ötödik helyéért szállhat harcba a 6120 km hosszú aszfaltcsíkon. Norbi jelenleg az összetett pontverseny 7. helyén áll és mindössze 17 pont választja el az ötödik helyen álló Michel Nykjaertól. Egy újabb dobogós helyezés vagy két stabil pontszerző hely meghozhatja az újabb előrelépést a magyar egység számára.

A világbajnoki cím már korábba eldőlt Yvan Muller javára, de az összetett második pozíciójáért még többen is versenyben állnak, köztük Michelisz Norbert márkatársa, Gabriele Tarquini, aki 22 ponttal előzi meg Tom Chiltont és 29-cel James Nasht.

A FIA WTCC 2005-ös indulása óta a sorozat minden évben visszatért a Guia Circuit elnevezésű versenypályára, amely hatalmas kihívást jelent a versenyzők számára. A jelenlegi mezőnyből mindössze hárman vannak, akik futamot nyertek Makaóban, közülük ketten világbajnokok. Robert Huff öt, Yvan Muller egy alkalommal látta meg itt elsőként a kockás zászlót.

A harmadik versenyző, aki futamot tudott nyerni Makaóban, rögtön a 2010-es bemutatkozó évében, nem más, mint Michelisz Norbert. Ez egyben az első világbajnoki futamgyőzelmét is jelentette. A Zengő Motorsport versenyzőjének további kellemes emlékei is vannak Makaóból, a 2012-es szezonban ezen a pályán biztosította be a Yokohama Drivers’Trophy bajnoki címét is.

Az előjelek tehát nem rosszak Makaó előtt, Norbi hétszer állhatott eddig dobogóra a szezon során és a Hondának is kedvezhet a pálya vonalvezetése. Az időrend Makaóban eltér a megszokottól. A hétvége csütörtökön egy teszttel indul, pénteken rendezik meg a két szabadedzést és az időmérő edzést, vasárnap pedig a bemelegítő edzés után, két futamban mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A futamokat mind az Eurosport, mind a Duna TV élőben közvetíti.

A hétvége menetrendje:

November 14., csütörtök:

06:50-07:20 Teszt

November 15, péntek:

01:30-02:00 Első szabadedzés

05:15-05:45 Második szabadedzés

08:35-09:25 Időmérő edzés

November 18, vasárnap:

01:30-01:45        Bemelegítő edzés:

04:05-                 Első futam (9 kör)

05:20-                 Második Futam (9 kör)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*