Michelisz kiesett Portugáliában és lehet, hogy Argentína is kimarad

michelisz_3-682x1024

Michelisz Norbert

Jól kezdődött Michelisz Norbert számára a vasárnap a  FIA Túraautó-világbajnokság portugáliai fordulóján. A szombati időmérő edzésen megszerzett negyedik hely után a vasárnap reggeli bemelegítő edzésen Norbi bizonyult a leggyorsabbnak a gyári Hondával versenyző Tiago Moneiro előtt. A folytatásban azonban minden visszájára fordult és Michelisz Norbert egy defekt miatt oly mértékben törte össze autóját, hogy az alkalmatlan a versenyzésre.

A csapat, miután az autó visszaért a boxba darabokra szedte a Hondát és arra a megállapításra jutott, hogy lehetetlen azt megjavítani a második portói futamra. Az év további részében tengerentúli futamok várnak a Zengő Motorsportra és az autót, most ebben az állapotában nem adhatják fel, mert a helyszínen nem tudják tökéletes, versenyképes állapotba hozni. Ahhoz, hogy az év hátralévő részében is hasonló sikereket érjen el a csapat, mint amit Szlovákia és Auzstria között produkált hibátlan autóra van szükség. Az idő rövidsége és az autó súlyos sérülései miatt az is előfordulhat, hogy a csapat kénytelen lesz kihagyni a dél-amerikai futamot.

zengo-681x1024

Zengő Zoltán

Zengő Zoltán nyilatkozata: Azt a döntést hoztuk meg, hogy szedjük szét itt az autót a boxban, mérjük fel a kárt, hiszen innen egy konténer bepakolásával Argentínába kellene mennünk. Ami felveti azt a kérdést, hogy az autó oly mértékű sérüléseit nem tudjuk helyreállítani, ahogy szeretnénk és ez hatással lenne a következő öt versenyhétvégére. Számunkra ez elfogadhatatlan, mert ha nem tudunk egy tökéletes autóval versenybe szállni, akkor tulajdonképpen nincs értelme. A károk felmérése után összeállítunk egy listát, az autót bepakolni a kamionba, hazautazunk Budapestre és a szervizünkben a legjobb formájába hozzuk. Eközben elkezdődik az a logisztikai feladat, hogy vagy Argentínában, vagy a sorozat azt követő állomására, Sonomába eljuttassuk az autót. Nagyon komoly versenyfutásban vagyunk, 4 hét múlva Argentína van, innen a kamion egy hét alatt ér haza, az autó megjavítása az 7-10 nap lehet, és onnan ki kell jutnunk Argentínába. Tehát az is elképzelhető, hogy a következő fordulót ki kell hagynunk, hogy a megbízható és a 100%-os formában lévő autónkkal tovább tudjuk folytatni a versenyt az USA-ban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*