Michelisz harmadik az időmérőn Argentínában

A túraautó-világbajnokság idei nyolcadik állomásának időmérő edzését rendezték meg magyar idő szerint szombat este 20:45-től Argentínában, a Termas de Rio Hondo versenypályán. Egy új helyszín minden alkalommal nagy kihívás a versenyzők számára. A Zengő Motorsport jó előjelekkel érkezett Dél-Amerikába, hiszen számukra igen kedvező eredmények születtek eddig az új versenypályákon. Ennek megfelelően Michelisz Norbert jól kezdte a hétvégét és az időmérő edzést megelőző pénteki teszten és a szombati két szabadedzésen is az ötödik helyen végzett a Hondával.

Q1: Az első mért körök után Yvan Mulleré volt a leggyorsabb köridő, Michelisz Norbert a hatodik helyen kezdte a kvalifikáció első szakaszát. A 4805 méter hosszú versenypálya nem csak nagyon új, de nagyon poros is volt a versenyzők számára, emiatt sok elfékezést láthattunk az időmérő edzésen.  A Zengő Motorsport pilótája az első szakasz 0.089 mp-re megközelítette Yvan Muller leggyorsabb körét és a második helyen fejezte be a Q1-et. A gyári Honda csapat versenyzői, Tiago Monteiro, Gabriele Tarquini sorrendben végeztek a 4-5. helyen.

A Q1 ideiglenes végeredménye:

tablazat

Q2: A második szakaszra Michelisznek sikerült átmentenie kiváló formáját és az RML Chevrolet háromszoros világbajnok versenyzője, Yvan Muller mögött a második helyen fejezte be első gyors körét. A 10 perces kvalifikáción még volt egy lehetőségük a versenyzőknek a javításra és Muller behúzta Norbi elé csapattársát, Tom Chiltont. A magyar versenyző így kiszorult az első sorból, de ismét legjobb Hondásként, a harmadik helyen fejezte be az időmérő edzést. Michelisz mögött a 4. helyen végzett Tarquini, míg a harmadik Hondás Monteiro a 7. időt autózta a Q2-ben.a

A Q2 ideiglenes végeredménye:

tablazat_2

A vasárnapi második futamon a hazai pályán versenyző José María López indulhat a pole pozícióból, aki egyedüli BMW-s versenyzőként jutott be a Q2-be. Az argentin versenyző mellől Michel Nykjaer várhatja a zöld jelzést. Michelisz a 8. helyről vághat neki a 11 körös állórajttal startoló futamnak.

Michelisz Norbert: Elégedett is vagyok meg nem is.Aa helyezés nem lehetett volna jobb, de az idő igen. A második gyors körben nem volt megfelelő a szélárnyék és egy kisebb hiba is becsúszott a pálya középső szakaszán. Mivel nagyon kevés időnk maradt felérni a második gyors körre a kivezető körön is jobban kellett terhelnem a gumikat. Alapvetően elégedettek lehetünk az eredménnyel, ismét legjobb hondásként végeztünk.

A hétvége további menetrendje:

Augusztus 4., vasárnap

14:00-14:15 Bemelegítő edzés Eurosport

19:20-           Futam 1. (11 kör) Eurosport 2

21:20-           Futam 2. (11 kör) Eurosport és a Duna TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*