Michelisz bravúros 4. helye a moszkvai időmérőn

A túraautó-világbajnokság idei hatodik versenyhétvégéjét rendezik meg a hétvégén Oroszországban. A moszkvai versenypályára először látogathatott el a FIA WTCC mezőnye és a várakozásoknak megfelelően nagyon szoros időmérő edzést futottak a pilóták.

Q1: A kvalifikáció első szakaszában a Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert két századra volt a kieséstől, de végül sikerült bejutnia a Q2-be a 12. pozícióban. Ebben az etapban Tom Coronel bizonyult a leggyorsabbnak, Tom Chilton és Yvan Muller előtt.

A Q1 végeredménye:

http://www.mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13006&circuitid=65&series=WTCC&venue=Russia&circuit=Moscow&resultfile=wtc4

Q2: Az időmérő edzés második szakaszában Michelisz Norbert a negyedik időt futotta és legjobb Hondásként végzett. Az első rajtkockát Yvan Muller szerezte meg a BMW-s Tom Coronel lett a második, a 2012-es világbajnok, Robert Huff pedig a harmadik.

A vasárnapi második futamon Mehdi Bennani és Charles NG indulhatnak majd az első sorból, Michelisz Norbert a 7. helyről startolhat.

A Q2 végeredménye:

http://www.mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13006&circuitid=65&series=WTCC&venue=Russia&circuit=Moscow&resultfile=wtc5

Michelisz Norbert: Nem tudom, hogy honnan jött ez az eredmény. Nehezek voltak a körülmények, mert a Q2-ben már elkezdett esni az eső az első gyors körön. Ráadásul szerencsétlen helyzetben voltam, mert az előttem haladó James Nash hibázott a gyors körén és pont annyira futottam rá, hogy meg tudtam előzni, de ez sok időbe került. Jó dolog, hogy lehettem volna gyorsabb is, ugyanakkor nem akarok telhetetlen lenni, mert a 2. szabadedzés után reménykedtem benne, hogy bejuthattunk a legjobb 10-be. Arra nem számítottam, hogy az első négyben benne leszünk. Nagyon örülök neki, hogy sikerült ilyen jó eredményt elérni, legeredményesebb Hondások vagyunk az időmérőn, ami megint nagyon jó érzés. Bízom benne, hogy holnap a futamokon is jól fogunk szerepelni és értékes pontokat szerezhetünk. Ha az autó továbbra is ilyen jól fog működni, akkor dobogós helyezésekért is küzdhetünk majd.

Június 9, vasárnap:

10:00-10:15 Bemelegítő edzés (8:00 Eurosport1 – előtte 07:30 összefoglaló a mai időmérőről)

13:20-          Első futam – 11 kör (11:20 Eurosport1)

14:20-          Második Futam – 11 kör (12:20 Eurosport1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*