Michelisz Argentínában is a legjobb hondás lenne

A 2013-as FIA Túraautó-világbajnoki sorozat egy öthetes kihagyást követően Dél-Amerikában, Argentínában  a 15-16. fordulóval folytatódik. Az újonnan debütáló versenypálya 2008-ban épült és egy évvel ezelőtt végeztek rajta egy átépítést, hogy elnyerje mostani formáját. Az idei szezonban, Oroszország után ez lesz a második olyan helyszín, hogy egy teljesen ismeretlen pályára látogatnak el a WTCC résztvevői. Az argentínai állomás a curitibai hétvége helyét vette át a versenynaptárban.

dsc_2855mA 4,8 km hosszú aszfaltcsík vonalvezetése leginkább a Slovakiaringhez hasonlítható, amely akár kedvezhet is a Zengő Motorsport versenyzőjének, Michelisz Norbertnek, aki az új pályákon szinte mindig kiemelkedő eredménnyel rukkol elő. Tavaly Szlovákiában a pole pozíciót sikerült megszereznie, idén pedig Moszkvában egy 3. és egy 5. helyet szerzett a futamokon.

A magyar versenyző portugáliai balesete óta várja, hogy visszaülhessen Hondájába, amely komoly sérüléseket szenvedett az utolsó európai állomáson, de a szerelők emberfeletti munkájának köszönhetően 90-95%-os állapotban került az Argentínába tartó konténerbe.

A kompenzációs súlyokat tekintve a hétvégén a LADA versenyautói lesznek a legkönnyebbek, akik -20 kg-on állnak majd az alapértéken versenyző SEAT-ok, a BMW-k és Hondákkal szemben. A Chevrolet versenyzőinek továbbra is a maximum súlyt +40 kg-ot kell majd vinniük a hétvége során.

Michelisz Norbert 14 futamot követően a FIA WTCC pontverseny 8. helyén áll 92 ponttal. A világbajnoki pontverseny élén Yvan Muller áll 282 megszerzett egységgel, aki 122 ponttal előzi meg a második helyen álló Michel Nykjaert.

Michelisz Norbert: Ismét egy új pályára érkezik a WTCC mezőnye és ez számunkra eddig általában jót jelentett. Bízom benne, hogy az új pályákon mutatott formánkat hozni tudjuk majd Argentínában is. Alapvetően a legfontosabb az lenne, hogy azt a fejlődési ütemet fenntartsuk, amit mutattunk a szezon eleje óta. Szeretnék ismét a legjobb Hondás versenyző lenni a hétvégén és nagyon örülnék neki, ha összejönne egy dobogós helyezés. Nézve a pálya nyomvonalát én úgy érzem, hogy erre minden esélyünk megvan, mert a kanyarok típusai nagyon hasonlítanak arra, amit láthattunk a Slovakiaringen is. Ott az autónk nagyon versenyképes volt. Remélem, hogy hasonlóak lesznek az erőviszonyok, mint a szlovákiai vagy a magyarországi versenyhétvégén voltak.

A hétvége programja:

Augusztus 2., péntek:

18:30-19:00 teszt

Augusztus 3., szombat

14:30-15:00 Szabadedzés 1.

17:00-17:30 Szabadedzés 2.

20:45-21:30 Időmérő edzés Eurosport2

Augusztus 4., vasárnap

14:00-14:30             Bemelegítő edzés Eurosport

19:00 – 20:00         Futam 1. (11 kör) Eurosport 2, majd összefoglaló az Eurosporton 21:30-tól

21:00 – 22:00          Futam 2. (11 kör) Eurosport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*