Michelisz a második helyen kezdett Makaóban

A hétvégén, Makaóban rendezik meg a FIA túraautó-világbajnoki sorozat szezonzáró versenyhétvégéjét. A versenyzők a szokásostól eltérő napirenddel találhatják szemben magukat, ugyanis a makaói forduló csütörtökön egy félórás teszttel vette kezdetét. Pénteken két szabadedzés és egy időmérő edzés áll majd a pilóták előtt, szombaton szünnap lesz a FIA WTCC résztvevői számára, vasárnap pedig a bemelegítő edzés után két futammal zárul a 2013-as világbajnoki szezon.

A csütörtöki szabadedzés magyar időszámítás szerint reggel 6:50-kor vette kezdetét. A FIA WTCC sorozatban az eddigi legnépesebb mezőnnyel, 34 fővel vágott neki a hétvégének. A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert a pálya vonalvezetése miatt nagyon várta a makaói fordulót. A magyar versenyző kedveli a szűk, városi pályákat és ennek megfelelően jól is sikerült számára a 30 perces teszt, amelyen 9 kört teljesített és a 2012-es világbajnok, Robert Huff mögött a 2. pozícióban végzett.   Márkatársai közül Norbi volt a leggyorsabb, Monteiro a negyedik, Tarquini a 15. helyen fejezte be a tesztet.

A hétvége legfontosabb kérdése, hogy Norbi meg tudja-e szerezni a FIA WTCC pontverseny ötödik pozícióját. Norbi az idei szezonban hétszer állhatott fel a dobogóra és eddig gyűjtött 172 pontjával az összetett hetedik helyén áll, 1 egységgel lemaradva Robert Huff mögött és 8 ponttal az ötödik Michel Nykjaertól.

A világbajnoki cím sorsa már korábba eldőlt a francia Yvan Muller javára, de az összetett második pozíciójáért még többen is versenyben állnak, köztük Michelisz Norbert márkatársa, Gabriele Tarquini, aki 22 ponttal előzi meg Tom Chiltont és 29 egységgel James Nasht.

A pályáról: A FIA WTCC 2005-ös indulása óta a sorozat minden évben visszatért a Guia Circuit elnevezésű versenypályára, amely hatalmas kihívást jelent a versenyzők számára. A 6120 méter hosszú aszfaltcsíkon a jelenlegi mezőnyből mindössze hárman vannak, akik futamot nyertek, közülük ketten világbajnokok. Robert Huff öt, Yvan Muller egy alkalommal látta meg itt elsőként a kockás zászlót.

Michelisz Norbert a harmadik versenyző, aki futamot tudott nyerni Makaóban, méghozzá rögtön 2010-es bemutatkozó évében, amely egyben első világbajnoki futamgyőzelmét is jelentette. A Zengő Motorsport versenyzőjének további kellemes emlékei is vannak Makaóból, a 2012-es szezonban ezen a pályán biztosította be a Yokohama Drivers’ Trophy bajnoki címét is.

A hétvége további menetrendje:

November 15, péntek:

01:30-02:00 Első szabadedzés

05:15-05:45 Második szabadedzés

08:35-09:25 Időmérő edzés

November 17, vasárnap:

01:30-01:45        Bemelegítő edzés:

04:05-                 Első futam (9 kör)

05:20-                 Második Futam (9 kör)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*