Michelisz a legjobb Hondás, 7. az időmérőn Kínában

A FIA Túraautó-világbajnokság 2013-as szezonjának utolsó előtti állomásához érkezett, amelynek Kínában, a Sanghai International Circuit ad otthont. A 4.6 km hosszú aszfaltcsík csupán 800 méterrel rövidebb, mint az eredeti Formula-1-es versenyeken használt nyomvonal. A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert a hétvége előtt a 6. helyen állt a világbajnoki pontversenyben és 24 pont a hátránya az ötödik helyen álló Michel Nykjaerral szemben.

A szombati napon három eseményt, két szabadedzést és az időmérő edzést rendeztek Kínában. A pénteki gyengébben sikerült tesztnap után Michelisz Norbert közel 3 mp-es hátrányban volt a leggyorsabbakhoz képest. A szombat délelőtti szabadedzésekre azonban Norbinak és a csapatnak sikerült visszatalálni a helyes útra és az FP1-en az 5., majd az FP-2-n a 16. helyet szerezték meg.

Q1: Az időmérő edzés első szakaszában Norbi azonnal a pályára hajtott és két másodpercet javított eddigi legjobb idején, ez azonban mégsem bizonyult elégnek és a 20 perces kvalifikáció végén még tovább kellett javítania, hogy bejusson a Q2-be. Norbi jól használta ki a Honda gyári versenyzői által adott szélárnyékot és a 11. helyen jutott tovább.

A Q1 végeredménye:

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13011&circuitid=72&series=WTCC&venue=China&circuit=Shanghai&resultfile=wtc4

A Q2-ben mindössze 10 perc áll a versenyzők rendelkezésére, hogy eldöntsék a vasárnapi rajtsorrendet. A pályán található hosszú egyenes miatt a szélárnyékozás nagyon fontos eleme egy igazán gyors körnek, ennek ellenére a már négyszeres világbajnok, Yvan Muller segítség nélkül nyerte meg a szombati időmérő edzést csapattársa, Tom Chilton előtt.

Michelisz Norbert legjobb Hondás versenyzőként a 7. helyen végzett. A Honda gyári versenyzői Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro sorrendben a 9-10. helyen fejezték be a kvalifikációt, rákészülve a vasárnapi második futamra. Az időmérőn a magas végsebesség miatt kijött a Chevrolet autók fölénye, ugyanis az első hat helyről az amerikai gyár versenyzői indulhatnak.

A vasárnapi második futamon Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini foglalja el az első sort, Michelisz Norbert a második sorból, a 4. helyről rajtolhat.

A Q2 végeredménye:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*