Michelisz a dobogót tűzte ki célul Sanghaiban

dsc_2855m

Michelisz Norbert

Újabb hosszú szünet után az utolsó előtti fordulóval folytatódik a FIA Túraautó-világbajnokság. A világbajnoki sorozat résztvevői Kínában ülnek újra versenyautóba. Az előző állomáson, Japánban már eldőlt a világbajnoki cím Yvan Muller javára, azonban a második helyért nagy verseny várható az összetett pontversenyben. A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert a Szuzukában aratott győzelem után ismét bízik a sikeres szereplésben és tovább gyarapítaná eddig megszerzett pontjainak számát.

A FIA WTCC harmadik alkalommal látogat Kínába és másodszor rendeznek futamot a Sanghai International Circuit névre hallgató versenypályán, ahová 2004 óta a F1-es világbajnoki sorozat is minden évben visszatér. A túraautó-világbajnokság résztvevői nem a teljes aszfaltcsíkot, hanem annak egy 4.6 km hosszú változatát fogják használni.

Michelisz Norbert az eddig megrendezett kínai versenyeken nem szerzett pontot, de most a Hondával, a Japánban aratott győzelem után, bármire képes lehet a magyar versenyző, aki a hétvégén újabb +20 kg büntetősúlyt kapott, ennek köszönhetően a Hondák a Chevrolet autóival azonos súllyal futnak majd a hétvége során.

A világbajnoki pontversenyben Yvan Muller behozhatatlan előnnyel vezeti a táblázatot és már világbajnokként utazik Sanghajba. A második és harmadik helyekért azonban kiélezett küzdelem várható a hátralévő két helyszínen. Gabriele Tarquini 28 ponttal előzi meg a harmadik helyen álló Tom Chiltont, Nash hátránya 30 egység a Honda olasz versenyzőjével szemben. A hatodik helyen álló Michelisz Norbert 25 ponttal követi Nasht, így a magyar versenyző egy kiváló hajrával, akár a pontverseny harmadik helyére is felzárkózhat a szezon végén.

Michelisz Norbert nyilatkozata: Abban bízunk, hogy jól szerepelhetünk majd Kínában, ugyanakkor nem várom azt, hogy hasonlóképpen erősek lehetünk, mint Japánban. A pálya vonalvezetése és a +20kg súly, amit a szuzukai teljesítmény miatt kaptunk eléggé meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Alapvetően az a fő kérdés, hogy az az idő, amit az egyenesben veszíteni fogunk, azt az időt kompenzálni tudjuk-e majd a kanyarokban. Előzetesen úgy gondolom, hogy erőből az 5-6. hely lehet az, ami az időmérő edzésen elérhető lesz, innen pedig az egyik futamon egy kis szerencsével elcsíphető lehet egy dobogós helyezés.

A hétvége menetrendje magyar idő szerint:

2013.11.01., péntek:

05:25 – 05:55 teszt

2013.11.02., szombat:

01:00 – 01:30 1. szabadedzés

04:10 – 04:40 2. szabadedzés

07:10 – 07:45 Időmérő edzés

2013.11.03., vasárnap:

01:50 – 02:05 Bemelegítő edzés

08:20 – 09:20 1. futam, 13 kör (Eurosport, Duna élő)

09:20 – 10:20 2. futam, 13 kör (Eurosport, Duna, élő)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*