Mészáros Gábor, a chocoMe alapító tulajdonosa kapta Az Édesiparért díjat

A világelső ízek, felejthetetlen csokoládéálmok megálmodójakéntként ismert Mészáros Gábor, a chocoMe Kft. alapító tulajdonosa, a számos rangos hazai és nemzetközi szakmai díj mellé december 1-jén egy újabb fontos elismerést gyűjtött be, Az Édesiparért díjat, melyet a Magyar Édességgyártók Szövetsége idén ötödik alkalommal ad át.

fullsizerender-60

A díjat mindig olyan személy kapja, aki kiemelkedően fontos a hazai édesipar számára, vagy azért, mert munkájával és tehetségével az elvárhatónál többet tesz a szövetség közös céljaiért, vagy mert termékeivel segít a hazai édességgyártás ismertségének, jó hírének öregbítésében. Így esett a választás Mészáros Gáborra, aki rendkívül aktív és kiemelkedően sikeres résztvevője a világviszonylatban is legjelentősebb versenyeknek és kiállításoknak, példát mutatva ezzel is a hazai csokoládékészítőknek, akik az ő bátorítására kezdtek benevezni termékeikkel ezekre a megmérettetésekre és sok esetben sikerrel is végeztek. 

Mészáros Gáborról, a chocoMe alapítójáról 

A chocoMe manufaktúra atyja, Mészáros Gábor középiskolai, majd főiskola tanulmányai alatt a családi vállalkozásban, az ital-nagykereskedelemben dolgozott, tanulmányi szünetei idején pedig számos munkakörben kipróbálta magát: kereskedelmi képviselőként működött, ő foglalkozott a könyveléssel és a vállalkozás marketing tevékenységének menedzselésével.

2000-ben marketing gyakornokként az Amstel Sörgyár Rt.-hez került, majd 3 évvel később Nagykereskedelmi Trade Marketing menedzserré lépett elő a cégnél. 2004-től 2009-ig a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. Horeca Trade Marketing Menedzsere.

2009-ben megvalósítja egyedülálló üzleti ötletét és megalapítja a chocoMe manufaktúrát. Elhivatottságának és kreativitásának köszönhetően számos szakmai sikert könyvelhet el, köztük a Magyar Termék Nagydíjat, illetve a Magyar Termék Nagydíj – Innovációért Nívódíj különdíjat, az Ernst&Young az “Év Üzletembere” díjának átadóján elnyerte “A Jövő Ígérete” címet, valamint 2011-ben a a Dining Guide a legjobb kézműves csokoládék közé választotta a chocoMe termékeit. A Magyar Termék Nagydíj® 2014.évi pályázatára benyújtott chocoMe Raffinée termékcsalád a szakmai zsűri javaslata és előterjesztése alapján, a Kiírók Tanácsa döntése szerint elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet. Csokoládét, vagy édességet gyártó KKV vállalkozás már volt a díjazottak között, ám a chocoMe az első, amely duplázni tudott ezen a neves, 17 éve tartó megmérettetésen. 2014-ben a Magyar Termék Nagydíj díjátadón a Magyar Újságírók Szövetsége Gazdasági Újságírói Díjat adott át a chocoMe részére, a minőségi szemléletváltást segítő fejlesztő munkáért. A chocoMe termékek a legfontosabb nemzetközi versenyeken is egyedülálló sikert aratnak évről évre. A manufaktúra összesen 32 szakmai nemzetközi díjat kapott eddig, köztük számos alkalommal az Academy of Chocolate Awards-on és a Great Taste Award-on, valamint az International Chocolate Awards – EAST EUROPEAN, EUROPEAN és WORLD megmérettetésen, gold, silver és bronze kategóriában egyaránt győztesként végzett. A chocoMe portfóliójából 2 termék a legrangosabb világverseny, az International Chocolate Awards WORLD aranyérmével már kétszer elnyerte a világ legjobb csokoládéjának járó elismerést.

Mészáros Gábort Több felsőoktatási intézmény, köztük a Corvinus, az ÁVF és a SZTE is felkérte előadónak – a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének nagyköveteként is tevékenykedik.